Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Blue Air cere suspendarea procedurii de insolvenţă


Compania Blue Air va continua să opereze singură sau cu administratorul judiciar desemnat, iar astăzi va depune o cerere de suspendare a începerii procedurii de insolvență, a declarat Gheorghe Răcaru, directorul de strategie și dezvoltare al grupului care deține operatorul aerian.
„Din punctul meu de vedere, această hotărâre a fost luată ori în necunoștință de cauză, ori din motive pe care nu le cunosc. Avem copia dosarului de la tribunal în care sunt toate dovezile că plățile datoriilor au fost prezentate instanței”, a spus Răcaru, într-o conferință de presă.
Coordonatorul departamentului juridic al Blue Air, Luana Stanciu, a precizat că firma pe care o reprezintă a făcut vineri recurs împotriva sentinței judecătorești, iar astăzi va depune la tribunal cererea de suspendare a procedurii de începere a insolvenței.
„Încă odată avem de-a face cu erori judiciare pe care le plătim cu toții. Ieri s-a comis un act de injustiție strigător la cer. Există toate dovezile la dosar că ne-am achitat debitele. Nu este normal ca noi să aflăm din presă despre o sentință a tribunalului”, a adăugat Stanciu.
Ea a precizat că Blue Air va face toate demersurile juridice împotriva acelora care i-au atacat imaginea.
Judecătorul Laura Radu, purtător de cuvânt al Tribunalului București, a declarat, vineri, că instanța a admis miercuri intrarea în insolvență a Blue Air, la cererea Carpatair și Service Excellence Solutions.
Carpatair a depus la jumătatea lunii martie, la Tribunalul București, dosarul prin care cere insolvența Blue Air, în contul unei datorii în valoare de 30.000 de euro, ca urmare a închirierii unei aeronave SAAB 2000 către Blue Air, în luna septembrie a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?