Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Fructele şi regulile impuse de ele


Cu toții iubim fructele, acele depozite naturale de vitamine, apă, nutrienți și alte elemente folositoare.  Personal îmi plac cel mai mult portocalele și cireșele și consum cu bucurie 3-4 mere pe zi.
În multe culturi se obișnuiește consumarea fructele ca desert după consumarea mesei principale. Totuși nu multă lume știe că fructele consumate imediat după masa de prânz pot fi chiar dăunătoare.  Specialiștii ne încurajează să fim atenți cu acest aspect și să urmăm câteva reguli astfel încât să extragem la maxim beneficiile din consumarea  fructelor. 
 
Nu consumați fructe   imediat după masă 

Este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru ca fructele să fie digerate și să fie mutate în intestinul subțire unde se produce absorbția nutrienților. Atunci când mâncăm la prânz alimente greu de  digerat ce conțin multe proteine și amidon fructele rămân mai mult timp în sto-mac și încep să fermenteze și chiar să putrezească. În acest caz, nu există niciun element nutrițional pozitiv. În schimb mesele nu vor fi digerate complet și sistemul digestiv va fi dat peste cap.
  Nu consumați fructe împreună cu alte alimente
Același efect ca și mai sus va avea loc dacă consumați fructele în amestec cu alte alimente. Efectele dăunătoare ale fructelor care fermentează în stomacul dumneavoastră vă pot crea neplăceri și chiar pot genera boli grave.
 
Obișnuiți-vă să consumați fructele pe stomacul gol

Acest obicei va aduce adevărate beneficii sănătății dumneavoastră. Stomacul și sistemul digestiv nu va mai trebui să folosească mecanisme suplimentare și totul va funcționa natural. De asemenea, este recomandat să consumați fructe după ce faceți exerciții fi-zice sau orice fel de acti-vități în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?