Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Murături asortate la borcan


Ingrediente:
15 kg gogonele
4 buc mari conopidă
2 buc țelină rădăcină
2 buc sfeclă roșie
5 kg castraveți
1 kg ciuperci champignon
4 buc ceapă – albă sau roșie
5 buc morcovi
2 buc dovlecei
1 litru oțet din vin, sare, 1 pachet boabe muștar, 20 foi de dafin, usturoi,
frunze de țelină, mărar uscat, hrean
 
Mod de preparare:
Se spală toate legumele. Morcovii, sfecla roșie, ceapa și țelina rădăcină se curăță de coajă. Se folosesc de preferință borcane de 5 litri.Se taie rondele morcovii, se taie solzi ceapa, se taie rondele sfecla, se taie în jumătate ciupercile, se taie rondele țelina , se rupe buchețele mici conopida, se taie rondele dovleceii. Se pune pe fundul borcanului un fir de țelină frunze.Se pun în borcane legumele, de preferință în mijlocul borcanului se așează gogonelele și castraveții, iar pe margine se așează rondelele de morcovi, țelina, dovlecei și sfecla, bucățile de ceapă și conopida și jumătățile de ciuperci. Cățeii de usturoi se taie în jumătate și se pun câte 5-6 jumătăți la borcan, împreună cu bețigașe de hrean.Deasupra se pune un mănunchi mic de mărar uscat. După ce s-au umplut borcanele, se pun 20 litri apă într-o oală la fiert. Se adaugă 1 litru oțet din vin, boabele de muștar, foile de dafin și se lasă până clocotește. Se ia oala de pe foc, se lasă puțin la răcit, apoi se pune amestecul cu polonicul în borcane și se lasă 24 de ore descoperite. A doua zi se completează amestecul, se închid borcanele și se pun în cămară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?