Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Papucei


Ingrediente:
1 pachet margarină prăjituri
6 linguri zahăr
18 linguri făină
un praf sare
esență rom
gem
nucă măcinată
Sirop:
5 linguri apă
5 linguri zahăr
2 linguri cacao
1 lingură ulei
 
Mod de preparare:
Margarina (eu am folosit Unirea) se scoate înainte cu 1-2 ore la temperatura camerei. Aceasta se freacă cu zahărul. Se adaugă un praf de sare și esența. Când a devenit ca o spumă, se adaugă treptat făina. Din compoziția obținută se fac bastonașe care se turtesc cu furculița. Se coc la foc potrivit în tava tapetată cu hârtie de copt, până se rumenesc. Papuceii se lasă să se răcească, apoi se lipesc 2 câte 2 cu gem (de preferat gem de prune). Între timp ingredientele pentru sirop se lasă la foc mic până se încheagă puțin. Se ia fiecare papucel și se bagă un capăt în ciocolată, apoi se trec prin nucă măcinată. Din compoziția de mai sus am obținut 50 de jumătăți, deci 25 de papucei. Pentru un număr mai mare de papucei se dublează compoziția. Sunt foarte fragezi și gustoși. Poftă bună!
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?