Ediția: Joi 12 Iunie 2025 Nr. 6897

Friptură de curcan în sos aromat


Ingrediente:
800 g file de curcan
sare, piper
5 linguri ulei
2 lingurițe busuioc tocat 
2 linguri suc de lămâie
200 ml vin alb sau supă de pasăre
500 g roșii cherry
3 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
2 linguri capere

Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 100 grade C. Carnea de curcan se spală și se șterge. Se sărează și se piperează puternic. Apoi se încinge uleiul într-o tigaie (2 linguri doar) și se prăjește la foc mare, câteva minute. Se scoate, se pune într-un vas de yena sau tavă de friptură, se presară deasupra busuioc apoi se stropește cu suc de lămâie. Se adaugă vinul și se bagă la cuptor timp de 40 min. După 30 de minute se adaugă roșiile, opărite puțin și curățate de coajă. Pentru sos se zdrobește usturoiul, caperele, se adaugă restul de ulei.
Se poate face și cu piept de pui.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?