Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Peşte (stavrizi) la borcan


Ingrediente:
3 kg stavrizi
Marinată:
500 ml oțet din vin
500 ml apă
câteva linguri de sare mare
(dacă este nevoie mai adăugați apă și oțet până se acoperă peștele în vasul respectiv)
piper boabe
foi de dafin
boabe coriandru
În fiecare borcan se va mai adăuga câte 1-2 foi de dafin, câteva boabe de piper și câteva boabe de coriandru.
Cantitățile se pot mări sau micșora în funcție de preferințele fiecăruia.
Se poate prepara din orice pește de mare sau oceanic, dar timpul de fierbere crește sau se micșorează în funcție de mărimea peștelui.
 
Mod de preparare:
Stavrizii se curăță, se taie cozile, capetele, se spală și se pun într-un vas în care se toarnă ma-rinata. Se păstrează în frigider 24 de ore, apoi se scot peștii și se așează în borcane cu piper, coriandru, foi de dafin. În borcane se toarnă ma-rinata, iar de 2-3 degete ulei,după care se leagă sau se capsează borcanele foarte bine. Borcanele se învelesc în hârtie și se fierb în bain marie cca 2 h și 30 min, iar după fierbere se țin în apa în care au fiert până a doua zi. Cine dorește poate introduce a doua zi borcanele și la cuptor cât să prindă o crustă deasupra. Este un aperitiv deosebit și se păstrează foarte bine. Se poate servi cu ceapă roșie, măsline. La fel se poate prepara orice pește de mare sau oceanic, dar timpul de fierbere crește sau se micșorează în funcție de mărimea peștelui. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?