Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Ceafă de porc în foietaj


Ingrediente:
o bucată ceafă de porc
400 g foietaj
250 g kaizer
2 cepe
unt cât o nucă
2 ouă
1 pahar vin alb sec
puțin lapte
1 legătură pătrunjel
boia dulce/iute(după preferințe)
coriandru
susan
sare,piper
 
Mod de preparare:
Se condimentează carnea după gust cu sare, piper, coriandru, boia. Se topește într-o cratiță untul și se rumenește bine carnea întorcând-o pe toate părțile. După ce s-a rumenit se scoate carnea iar în cratița în care aceasta a fost rumenită se înăbușă ceapa tăiată mărunt și kaizerul tăiat cubulețe. Se adaugă vinul și se mai lasă până când acesta se evaporă. Se ia de pe foc, se adaugă verdeața tăiată mărunt, un ou și se amestecă bine. Se lasă să se răcească.
Într-un vas yena, se întinde foaia de aluat și peste ea se așează 1/2 din compoziția de mai sus. În mijloc se așează carnea iar peste ea cât mai uniform cealaltă jumătate de compoziție. Se acoperă carnea cu aluat astfel încât aceasta să fie bine „îmbrăcată”, având totodată grijă să unim bine capetele.
Din aluat se păstrează un sfert care se folosește pentru decor. Se întinde aluatul rămas și se fac șireturi subțiri cu ajutorul cărora se înfășoară carnea „îmbrăcată ” în aluat. Se bate un ou cu o lingură de lapte și se unge.
Se presară susan. Se dă la cuptor, încălzit în prealabil ,până ce aluatul se rumenește. Se lasă să se răcească și se taie felii potrivite. Se servește alături de diferite garnituri.
Poftă bună!

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?