Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Poliţiştii comunitari au rămas fără pistoale


Polițiștii comunitari nu mai au pistoale în dotare de marțea trecută, când armele au fost retrase. Acest lucru s-a întâmplat după ce Florentin Nache, fostul purtător de cuvânt al Poliției Comunitare, a fost găsit împușcat cu un pistol, pe care l-a sustras din unitate. Cu toate acestea, reprezentanții Poliției Comunitare au precizat că pistoalele polițiștilor comunitari au fost retrase înainte de incident, pentru a preveni producerea unui eveniment neplăcut după anunțarea disponibilizărilor.
Sub protecția anonimatului, un angajat al Poliției Comunitare a susținut că cei care au intrat în tură în dimineața zilei în care polițistul Florentin Nache a fost găsit împușcat, au primit pistoalele așa cum se întâmpla în fiecare dimineață, iar cei care au intrat în tură seara, nu au mai primit armele. Din ziua în care polițistul Florentin Nache a fost găsit împușcat, niciun angajat al Poliției Comunitare nu mai are pistol asupra sa. Aceștia nu știu când își vor primi armele înapoi, pentru că nimeni nu i-a anunțat. Polițiștii comunitari sunt dotați acum doar cu spray-uri para-lizante, bastoane și cam atât.
Mai mult, surse din cadrul instituției au precizat că s-a început o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat de faptul că Florentin Nache a părăsit unitatea cu un pistol asupra sa, deși nu avea voie să facă acest lucru. Aceleași surse spun că mai mult ca sigur vinovat va fi găsit doar… mortul, așa cum se întâmplă în multe cazuri de acest gen.
Reamintim că polițistul comunitar Florentin Nache a fost găsit fără suflare marțea trecută, în jurul orei 9.00, sub pasarela de pe drumul european E85, în apropiere de Cotești. Descoperirea a fost făcută de un cioban, care trecea cu oile prin zonă. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că polițistul comunitar Florentin Nache s-a împușcat cu pistolul din dotare. Principalul motiv pentru care acesta a recurs la un asemenea gest, a fost boala cumplită de care suferea. De altfel, asupra polițistului s-a găsit și un bilet de adio, prin care spunea că își cere iertare și că regretă ce a făcut, dar că nu mai poate îndura boala.
Pentru că este vorba de sinucidere, ancheta în acest caz va fi continuată de polițiști, sub coordonarea procurorului. Oamenii legii vor mai face verificări în acest caz pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?