Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Disponibilizări la Poliţia Comunitară


Peste 100 de angajați ai Poliției Comunitare Focșani au primit, ieri, preavize. Ei vor mai veni la muncă 20 de zile lucrătoare și vor trebui să lucreze doar câte patru ore pe zi. Astfel, din cei 230 de angajați pe care îi avea, Poliția Comunitară a mai rămas cu 98 de polițiști. De acum, un polițist comunitar va răspunde de 1.000 de locuitori, după cum preved reglementările în vigoare.

***
Åžeful Poliției Comunitare Focșani, Ion Gheorghe, a precizat că pe data de 16 septembrie, Poliția Comunitară va retrage paza din mai multe obiective. Vor mai rămâne în vigoare două contracte, unde paza este asigurată până pe 1 octombrie. Polițiștii comunitari focșăneni care au scăpat de disponibilizare, au fost din rândul celor care au mulți copii, dar și cei cu o situație familială și financiară delicată. În cazul în care dintr-o familie ambii soți erau angajați ai Poliției Comunitare, unul a fost disponibilizat, celălalt nu.
De asemenea, disponibilizările s-au făcut și în funcție de punctaj. Åžeful Poliției Comunitare, Ion Gheorghe, ne-a mai spus că 22 dintre polițiștii comunitari care au primit preaviz, au semnat singuri lista.
Printre cei care au plecat, sunt și persoane nemulțumite, dar dacă reglementările legale prevăd că trebuie să fie un polițist comunitar la 1.000 de locuitori, nimeni nu a putut face nimic în acest sens.
Măsura disponibilizărilor din Poliția Comunitară pare să fie cu dedicație pentru patronii firmelor de pază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?