Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Miniştri revocaţi din funcţii


Mai mulți miniștri urmează a fi revocați din funcții. Este vorba de Mihail Dumitru de la Agricultură, Sebastian Vlădescu de la Finanțe, Mihai Åžeitan de la Ministerul Muncii, Gabriel Sandu de la Telecomunicații, Adriean Videanu de la Economie și Radu Berceanu- de la Ministerul Transporturilor.
 
Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, ar urma să fie înlocuit de Valeriu Tabără. Ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu, va fi înlocuit de deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu. Ministrul Muncii, Mihai Åžeitan, va fi înlocuit cu deputatul Nelu Ioan Botiș, iar ministrul Comunicațiilor, Gabriel Sandu, va fi înlocuit cu deputatul PDL Valerian Vreme. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a confirmat remanierea sa și că propunerea pentru preluarea portofoliului este senatorul Ion Ariton. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, este înlocuit cu senatorul PDL Anca Boagiu, care a mai exercitat această funcție.

Ministrul Agriculturii Mihail Dumitru a declarat, joi, că a fost invitat de premier la Palatul Victoria, Emil Boc informându-l că se află pe lista miniștrilor care vor fi remaniați și mulțumindu-i pentru colaborare, el luându-și cu această ocazie rămas bun de la șeful Guvernului. „Am fost invitat de premier la Palatul Victoria. Domnul Boc m-a informat că sunt pe lista miniștrilor care vor fi remaniați și mi-a mulțumit pentru colaborare. Nu mi-am dat demisia, nu aveam o demisie scrisă. Mi-am luat la revedere și i-am spus primului-ministru că experiența mea ca membru al Cabinetului a fost interesantă și am exprimat speranța că ne vom întâlni și vom colabora și în viitor, evident, eu din altă postură”, a declarat Dumitru.

Sebastian Vlădescu a declarat că remanierea sa din funcția de ministru al Finanțelor este o decizie politică, dar totodată „o eroare” și a adăugat că regretă că nu a putut finaliza proiectele începute la conducerea instituției. „V-am mai spus-o de câteva ori, domnul Emil Boc nu are ce să-mi reproșeze. Bănuiesc că este o decizie politică. Din punctul meu de vedere este o eroare”, a spus Vlădescu. El și-a exprimat regretul că nu a avut timp să ducă la bun sfârșit proiectele începute, printre acestea numărându-se acordul cu FMI și Comisia Europeană, reducerea evaziunii fiscale, legea finanțelor publice, dar și un proiect „drag” ministrului, respectiv publicarea noii forme a Codului Fiscal. „Mi se reproșează incapacitatea de a comunica politic”, a spus Vlădescu.

Ministrul Economiei și Comerțului, Adriean Videanu, a declarat că vrea să plece din Guvern, pentru a se ocupa de PDL. Viitorul ministru al Economiei ar putea fi deputatul Ion Ariton, potrivit lui Videanu. El a mai spus că, în opinia sa, un membru al Cabinetului nu se poate ocupa eficient și de guvern și de partid.

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Gabriel Sandu, a declarat că va pleca de la conducerea instituției, pe care a preluat-o în decembrie 2008. „Da, plec de la conducerea ministerului”, a spus Sandu, care este vicepreședinte PDL. Potrivit unor surse din PDL, șeful Oracle Romania, Sorin Mândruțescu, și deputatul PDL Valerian Vreme sunt numele luate în calcul pentru înlocuirea lui Gabriel Sandu.

Ministrul Administrației, Vasile Blaga, i-ar fi cerut lui Emil Boc ca, în calitate de președinte al PDL, „să strunească partidul”, iar ca premier să pună miniștri persoane de valoare care nu doresc astfel de funcții, au declarat surse participante la întâlnire. „Ministrul Vasile Blaga i-a cerut lui Emil Boc, ca în calitate de președinte al PDL, să strunească partidul, iar, ca premier, să pună miniștri oameni de valoare care nu doresc să fie miniștri, adică să pună oameni bine pregătiți, care pot să facă treabă și care nu se cer în funcții de miniștri, precum au făcut alții. Au fost și voci care au reproșat faptul că partidul este în defensivă și nu are reacții puternice de răspuns la atacurile opoziției”, au menționat sursele citate.

Pe picior de plecare, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Radu Berceanu, l-a numit, joi, pe Ioan Valeriu Trică, șeful sucursalei regionale CFR Timișoara, în funcția de director general al CFR SA, în locul lui Emil Sabo, care a demisionat de la condu-cerea companiei. Trică a ocupat, din martie 2009 până în prezent, funcția de director al Sucursalei Regionale CFR Timișoara.
Emil Sabo și-a dat demisia din funcția pe care o ocupa din februarie, după ce a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, pentru o fraudă de 700.000 de euro, comisă în 2005.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?