Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Înlocuiri cu iz PD-L-ist


Activitatea din cadrul Inspectoratului Åžcolar (ISJ) este tot mai mult umbrită de proasta influență a democrat – liberalilor, care încearcă să își instaleze oamenii în funcții, fără a ține cont de competențe.
Un caz elocvent de demitere suspectă este cel al directorului Grădiniței nr. 7 din Focșani, Valerica Popa. Aceasta a aflat cu stupoare faptul că a fost înlocuită, însă fără a i se aduce la cunoștință și motivele care au stat la baza luării acestei decizii. Valerica Popa crede că la mijloc ar fi o serie de interese politice ale portocaliilor, care sunt disperați să își vadă pe funcții doar acoliții politici. Aceste manevre nu fac altceva decât să tulbure și mai mult un sistem și așa afectat de măsurile absurde și incoerente adoptate de mi-nistrul Educației. „Probabil pe criterii politice s-a făcut schimbarea mea, chiar nu știu ce să spun. Am înțeles că va veni în locul meu cineva de la Grădinița numărul 1. Mi se părea normal să fi pus pe cineva din unitate, care cunoaște problemele, nu pe cineva din afară. Mi se pare absurd, tocmai acum să mi se spună acest lucru, chiar înainte de începerea noului an școlar”, a spus Valerica Popa, de acum fost director al Grădiniței nr.7. Au fost numiți cu delegație 57 de directori și 10 directori adjuncți. Printre ei se numără Radu Åžtefan la Colegiul Economic, Ioan Negoiescu la Liceul Auto, Mihaela Armencea la Adjud, Dorel Iorgu la Centrul Åžcolar Mihălceni, Roxana Vornic la Åžcoala Åžtefan cel Mare Focșani, Dumitru Åžaigău la Vârteșcoiu, Didina Mocanu la Palatul Copiilor Focșani și directorii adjuncți Petrică Moraru la Åžcoala Duiliu Zamfirescu Focșani, Romulus Buzățelu la Colegiul Unirea, Carmen Ion la Liceul Pedagogic Focșani.

***
Potrivit oficialilor din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean, noile numiri în funcțiile de director vor rămâne în vigoare până la următorul concurs, dar nu mai târziu de 31 august 2011. De altfel, manevrele politice pe care PD-L încearcă să le facă prin intermediul conducerii ISJ Vrancea au fost prezentate inclusiv de profesorul Iordache Bostan, suspendat pentru a treia oară din funcția de șef al ISJ. Bostan susținea, în timp ce aștepta să fie demis din funcție, că dorința demo-crat liberalilor este aceea de a avea oameni în toate funcțiile de conducere, nu contează cât de mic ar fi postul. El a susținut că la fel de controversat este și dosarul fraudării examenului de Bacalaureat din 2008, dat fiind că DNA a pus sub acuzare doar persoane de o anumită coloratură politică, respectiv din PNL și PSD. „Asta pentru a ne păta imaginea pe nedrept și într-o manieră josnică”, a susținut fostul șef al ISJ.

Soarta inspectorilor, incertă

Inclusiv inspectorii școlari vor fi puși pe criterii politice. Dacă până acum câteva zile se știa cine va rămâne și cine va pleca, ieri totul era în ceață. Potrivit unor surse, în mod cert va rămâne fără funcție Mihaela Stoica, inspector de Limba română, locul ei urmând a fi preluat de Monica Lăcătuș, care a mai lucrat în cadrul instituției. La departamentul de Psihologie Specială va veni în locul Feliciei Panaite, Steluța Badea de la Centrul de Resurse Umane, iar inspectorul de sport Vica Mincă rămâne în funcție cu jumătate de normă. La biologie postul va fi ocupat de Eleonora Dărmănescu, iar Bănel Bărbieru va fi inspector pentru dezvoltarea resurselor umane. Inspectorul școlar general Stan Rogoz susține că nu a fost și nu va fi nimeni demis, doar că unor inspectori le-a expirat delegația, la 31 august. „Noi nu dăm pe nimeni afară. Ei erau numiți prin detașare până la 31 august. Cum am mai spus, toți cei cu concurs rămân. Noi dorim să punem oameni care au pregătire de specialitate, cât și în ma-nagement. Asta până la concurs, apoi acolo se va cerne”, a spus Stan Rogoz, inspector școlar general. El a „uitat” însă că unul dintre inspectorii de fizică sau chimie va trebui să plece, deși ambii au fost atestați pe posturi prin concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?