Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Autorizaţii pentru transportul public local


Consiliul Local Panciu a adoptat Regulamentul de acordare a autorizațiilor de transport în domeniul serviciilor de transport public local. Acesta privește transportul de persoane în regim de taxi și cel în regim de închiriere (rent car); transportul de bunuri și mărfuri în regim contractual, cel în regim de taxi, realizat cu autovehicule a căror masă maximă autorizată este mai mare de 3,5 tone, precum și cel realizat cu tractoare cu remorci sau semiremorci; transportul efectuat cu vehicule speciale, destinate serviciilor fune-rare.
La Panciu, Serviciul Public de Transport Local de Mărfuri și Persoane s-a înființat în luna ianuarie a acestui an, ocazie cu care au mai fost aprobate organigrama și caietul de sarcini al acestui compartiment. Gestiunea directă aparține Serviciului Public de Gospodărire Locală, iar gestiunea delegată se atribuie unor transportatori autorizați. „Pentru această atribuire a fost nevoie de aprobarea regulamentului și a celorlalte documente aferente autorizației de transport”, a explicat secretarul Eugen Buleandră.
Prin aceeași hotărâre s-au mai aprobat condițiile asociate autorizației de transport, drepturile și obli-gațiile transportatorilor, fiind precizate și abate-rile grave de la conduita profesioanală a transportatorilor autorizați. De asemenea, forul local a mai stabilit mo-delul autorizației de transport, precum și modelele documentelor care se referă la modificarea, prelungirea sau retragerea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?