Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

‘România se pregăteşte să moară’


Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN) lansează astăzi campania ‘România se pregătește să moară’, care se va desfășura timp de un an, până pe 23 august 2011. Campania este organizată la inițiativa unor studenți și elevi voluntari, care ‘au conștientizat lipsa societății civile din România, lipsa de reacție a cetățenilor și gradul ridicat de indiferență manifestat la toate nivelurile societății’.
Titlul campaniei ARCEN reprezintă un avertisment adresat nu atât instituțiilor statului și factorilor de decizie, cât cetățenilor, ‘care se află de 20 de ani într-o continuă stare de inerție și pasivitate’, după cum susțin organizatorii. Scopul proiectului este ‘trezirea conștiinței civice, crearea unei societăți civile active și stoparea fenomenului de ‘pasivitate’’.
ARCEN își propune să atragă atenția întregii societăți, dar în special a tinerilor români, asupra importanței solidarizării și asumării responsabi-lității în vederea implicării active în problemele comunității, motiv pentru care campania se desfășoară sub sloganul ‘Fii schimbarea pe care o aștepți de la ceilalți!’.
‘România se pregătește să moară’ vizează implicarea directă a tinerilor în acțiuni, proiecte, evenimente realizate și gândite în totalitate de tineri, toate având ca scop încurajarea implicării în societate și în problemele comunității.
Campania ARCEN este apolitică, nu este susținută de niciun partid politic, sindicat sau autoritate a statului, se mai arată în comunica-tul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?