Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Mituitor prins în flagrant


Un bărbat de 36 de ani, din Răcoasa, va fi cercetat în stare de libertate după ce a încercat să mituiască un polițist pentru a nu-i întocmi dosar penal deoarece a condus pe drumurile publice fără a poseda permis și în stare de ebrietate. Daniel T. a fost prins în flagrant de ofițerii anticorupție în timp ce vroia să-i ofere agentului bani pentru a trece cu ve-derea faptele.
Învinuitul fusese depistat în trafic la data de 3 iulie. Marți dimineață, omul a venit la Poliția din Panciu și i-a oferit agentului de poliție suma de 300 lei pentru ca acesta să treacă cu vederea abaterile. Omul legii a depus denunț la Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, cu privire la faptul că Daniel T., de 36 ani, i-a propus oferirea unor sume de bani și bunuri pentru a nu-i întocmi dosar penal privind conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere și cu o alcoolemie peste limita legală.
În jurul orei 15.45, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și beneficiind de sprijinul tehnic al lucrătorilor din cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (D.G.I.P.I.), l-au prins în flagrant pe Daniel T. în timp ce încerca să mituiască agentul cu suma de 134 de lei, dar și cafea, băuturi alcoolice și cosme-tice, în valoare de 80 de lei. Învinuitul l-a asigurat pe agent că îi va aduce și suma de 200 de euro, pe care urma să o primească de la fiica sa, aflată în Italia. Daniel T. și-a recunoscut fapta și va fi cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită prevăzută și pedepsită de articolul 255 Cod Penal, cu referire la articolul 7 alineatele 1 și 2 din Legea 78/ 2000, cercetările fiind continuate cu învinuitul în stare de li-bertate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?