Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Victorii, dar şi eşecuri pentru echipele vrâncene la „Braşov Junior’s Cup 2010“


Ieri a debutat ediția din acest an a „Brașov Junior’s Cup 2010”, competiție de minifotbal la care s-au înscris și cluburile vrâncene CSM Focșani și ProSport Focșani. În primul meci al zilei, grupa 2002 de la CSM Focșani a debutat cu dreptul și s-a impus cu 4-0 în fața echipei ACS Tîmpa Brașov (alb). O victorie a obținut și grupa 2000, care a administrat un sec 3-0 celor de la CSM Ploiești. În schimb, grupa 2003 a cedat, 3-2 în fața celor de Kinder Sîngeorz, iar grupa 1996 a pierdut clar, 6-0 disputa cu bulgarii de la Vekta Plovdiv. Åži grupa 1998 a început competiția cu o înfrângere, 1-0 în fața celor de la Unirea Ungheni. La cea mai importantă competiție de juniori din sud-estul Europei participă echipe cu nume în fotbalul juvenil din Europa: din Anglia (West Brombich Albion), Polonia (Liswarta Krzepice) și Spania (Celta Vigo și Villareal).

Jucătorii de la ProSport, la prima competiție oficială

Antrenorul Adrian Schinește, de la clubul ProSport Focșani a precizat că întrecerea de la Brașov reprezintă o provocare pentru tinerii jucători ai clubului. „Pentru Prosport Focșani acest turneu înseamnă enorm, mai ales că este primul de o asemenea anvergură la care luăm parte. Sunt cluburi cu nume și asta ne mobilizează foarte tare pe noi, antrenorii, dar și pe copiii care evoluează la acest club de fotbal. La această vârstă, important este ca micuții fotbaliști să se cunoască între ei și să joace fotbal din pasiune, lucru care lipsește de ceva vreme în fotbalul nostru. Sperăm să facem o figură frumnoasă și să reprezentăm județul Vrancea cu onoare”, ne-a declarat antrenorul Adrian Schinește.

Englezii vor să capete experiență

Pentru West Bromwich Albion, turneul „Brașov Junior’s Cup 2010” reprezintă o oportunitate de a vedea cum se decurcă junorii în confruntări cu echipe puternice. „Pentru noi este o experiență nouă participarea la acest turneu. Este o ocazie foarte bună de a interacționa cu alți jucători și antrenori din alte țări, să vedem altă cultură, alt stil de viață. Am vorbit și cu Gabriel Tamaș, care ne-a dat referințe foarte bune despre acest turneu, de Brașov, un oraș foarte frumos. Ne-a spus și de Castelul lui Dracula, pe care vrem să-l vizităm. Pentru noi este foarte important să jucăm cu echipe puternice, cum ar fi Villareal, Celta Vigo sau cele din România. Experiența este importantă, dar sperăm să și câștigăm”, a spus unul dintre directorii coordonatori ai centruui de copii și juniori de la West Bromwich Albion, Aaron Danks.

Rezultatele de ieri ale formațiilor vrâncene:

Grupa 2002: CSM Focșani – ACS Tîmpa Brașov (alb) 4-0,
Grupa 2003: CSM Focșani – Kinder Sîngeorz 2-3,
CSM Focșani – ACS Tîmpa Brașov,
CSM Focșani – FC II Brașov.
Grupa 2001:
CSM Focșani – FC Vaslui,
CSM Focșani – Atletico Arad,
CSM Focșani –  Oțelul Galați .
Grupa 2000:
CSM Focșani – CSM Ploiești 3-0,
CSM Focșani – FC II Brașov galben,
CSM Focșani – Atletico Arad.
Grupa 1999:
CSM Focșani – ACS Berceni 4-0,
CSM Focșani –  FC Brașov
Grupa 1996:
CSM Focșani – Vekta Plovdiv (Bulgaria) 0-6,
CSM Focșani – LPS Satu Mare
Grupa 1998:
CSM Focșani – Unirea Ungheni 0-1 .

Grupa 2001:

ProSport Focșani – FC Brașov 0-5,
ProSport Focșani –  Åžcoala de Fotbal „Adrian Neaga” Pitești,
ProSport Focșani – LPS Iași.
Grupa 2000:
ProSport – CSO Filiași 2-2,
ProSport – Kinder Sîngeorz,
ProSport – LPS Banatul Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?