Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Alimentele la control !


Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea au intensificat controalele, în această perioadă caniculară. Pentru a se asigura că produsele alimentare sunt vândute corespunzător și nu pun în pericol sănătatea celor care le consumă, inspectorii sanitar veterinari îi verifică pe comercianți chiar și de trei ori pe zi. „Controalele se fac dimineața, la prima oră, apoi la ora 12.00, urmând ca la 16.00 să fie efectuate altele. Inspectorii DSVSA verifică termogramele din vitrinele frigorifice, pentru a se asigura că alimentele sunt păstrate la o temperatură corespunzătoare”, susține Mariana Amăricăi, directorul coordonator al DSVSA Vrancea.
Pentru a nu fi în afara legii, unitățile alimentare trebuie să fie dotate cu aer condiționat și să respecte condițiile de depozitare și de igienă. Pe parcursul lunii trecute, mai multe astfel de unități au fost controlate de reprezentanți ai DSVSA, iar câteva dintre ele au fost amendate. În total, în luna iulie au fost verificate 106 unități alimentare, controalele vizând siguranța alimentelor, metodele de depozitare și de manipulare a produselor, precum și condițiile de igienă. În urma neregulilor constatate, inspectorii DSVSA au aplicat două avertismente și patru amenzi, în valoare de 2.000 de lei. Totodată, au fost soluționate și nouă reclamații primite de la consumatori.

Controale în târguri

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor vor merge în controale, astăzi, pe raza localităților vrâncene Adjud și Vidra, unde vor avea loc târguri. Aceștia vor verifica produsele alimentare vândute de comercianții din cele două târguri tradiționale, organizate în cele două localități. „Am primit adrese de la primăriile din Vidra și Adjud, prin care ni s-a adus la cunoștință că în cele două localități se vor desfășura târguri tradiționale. În acest scop, două echipe ale DSVSA vor fi prezente în acele locații, pentru a verifica produsele comercializate”, a adăugat directorul coordonator al DSVSA Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?