Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

„Puteţi cere diferenţa de bani în instanţă”


Astăzi, Curierul juridic tratează cazul domnului Moldovan G. din municipiul Focșani.

Domnul Moldovan G., din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa redacției și ne-a comunicat problemele cu care se confruntă. Domnul Moldovan G. ne-a spus că a avut un accident de circulație, în producerea căruia care nu a avut absolut nici o vină. Un participant la trafic a intrat cu mașina în autoturismul proprietatea dumnealui, prin neacordarea de prioritate, însă aceasta din urmă a fost foarte grav avariată, fiind distrusă aproape în totalitate. Problema este că deși dumnealui are poliță de asigurare obligatorie, societatea de aisgurare nu acoperă în totalitate reparațiile necesare. Domnul Moldovan G. spune că nu poate fi de acord cu această situație și că cineva trebuie să plătească diferența neacoperită de asigurare. Ne întreabă ce poate să facă.
Răspuns: Domnule Moldovan G., în conformitate cu actul normativ care reglementează astfel de situații Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 20/2008, despăgubirile pentru vehicule nu pot depăși cuantumul pagubei, va-loarea vehiculului la data producerii accidentuli și nici limita de despăgubire prevăzută în polița de asigurare. Din cele relatate de dvs. reiese faptul că nu aveți nici o culpă în producerea accidentului. Potrivit regulilor aplicabile în cazul răspunderii civile delictuale, diferența neacope-rită de asigurare se suportă de către persoana vinovată. Prin urmare, va trebui să vă adresați cu o acțiune în răspunderea civilă delictuală împotriva persoanei vinovate prin care să cereți să fie obligat să vă plătească suma de bani dife-rență. Veți putea cere efectuarea unei expertize de specialitate care să stabilească exact pagubele și sumele de bani care trebuie plătite. Acțiunea judecătorească se introduce la Judecătoria Focșani.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?