Guvernul a amânat introducerea rovinietei electronice

0
175


Guvernul a amânat cu două luni, până la 1 octombrie, introducerea rovinietei electronice, din cauza numeroaselor contestații la licitația de selectare a firmei care va realiza noul sistem de plată a tarifului pentru drumuri naționale, contestații care au întârziat punerea în funcțiune a sistemului.
Decizia de amânare a termenului a fost luată prin ordonanță adoptată de Guvern. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) anunțase inițial că rovinieta electronică va fi introdusă la 1 august. CNADNR a selectat, la sfârșitul lunii decembrie 2009, consorțiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fără TVA. Din cauza numeroaselor contestații formulate asupra procedurii de achiziție, contractul a fost însă încheiat abia în iunie 2010, conform documentului adoptat de Executiv.
„Având în vedere complexitatea sistemului care va trebui livrat de câștigătorul licitației, acesta nu poate fi realizat într-un termen atât de scurt încât la data de 1 august 2010 să fie funcțio-nal. În aceste condiții, este necesară prorogarea termenului de achitare a tarifului de utilizare prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune monitorizare și control al rovin-ietei (SIEGMC) și, implicit, a celorlalte activități care derivă din utilizarea sistemului, de la 1 august 2010 la 1 octombrie 2010, dată la care sistemul va fi funcțional”, se arată în ordonanță.
Odată cu implementarea sistemului electronic de emitere și control al taxei de drum, trebuia să fie introdusă și rovinieta cu termen de valabilitate de 90 de zile, dar și acest termen a fost amânat pentru 1 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here