Alina Popescu a ratat prezenţa în finală şi s-a clasat pe locul 11

0
155


Atletele Carmen Toma și focșăneanca Alina Popescu au ratat ieri, calificarea în finala probei de triplusalt, după ce au încheiat grupa B pe locurile 6, respectiv 11, la Campionatele Europene de la Barcelona. În grupa B de calificare, Alina Popescu (legitimată la CS Unirea Focșani și CSM București) a debutat cu o săritură de 13.47 metri, urmată de celelalte două încercări, care au măsurat 13.54, respectiv 13.58 metri (locul 11). La rândul său, Carmen Toma a reușit cea mai bună performanță a sezonului său, cu 13.92 din prima încercare, a doua fiind ratată, iar ultima fiind o nouă performanță în 2010 pentru atletă, 14.03 metri, dar insuficientă pentru finală.
Toma a încheiat pe locul 6, prima sub linia de calificare. În grupa A de calificare, Adelina Gavrilă a debutat cu o săritură excelentă, de 14.48 metri, peste baremul impus de calificare, astfel că și-a luat „biletul” pentru finala probei de triplusalt care este programată sâmbătă. Delegația României are deja în palmares o medalie, argintul Nicoletei Grasu la aruncare discului, în timp ce alți patru sportivi s-au calificat în finale, după cum urmează: Angela Moroșanu, la 400 metri garduri, Ancuța Bobocel, la 3000 de metri obstacole, Bianca Perie, la aruncarea ciocanului și Marian Oprea, la triplusalt.
Marți, în prima zi a CE de la Barcelona, Silviu Casandra s-a clasat pe locul 15 în finală, la 20 kilometri marș, iar Marius Ionescu pe locul 21 la 10.000 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here