Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Congresul mondial al Moş Crăciunilor


Luna iulie este una foarte încărcată pentru Moș Crăciun, bătrânelul simpatic ce aduce daruri celor care au fost cuminți, în decembrie. Moșul își trasează agenda cu mult timp înainte, în așa fel încât să facă față tuturor obligațiilor pe care trebuie să le onoreze.
În perioada 19-21 iulie, Moș Crăciunii din toată lumea sunt invitați în Danemarca, la Bakken, în apropiere de Copenhaga, pentru Congresul mondial al Moșilor Crăciuni. Manifestarea este organizată de fundația ‘Santa Claus din Groenlanda’, singura care îi auto-rizează pe Moși. Activitatea acestui corp de control al Moș Crăciunilor, înființat în 1991, există cu sprijinul Poștei din Groenlanda, al TELE Greenland și al Biroului Național de Turism din Groenlanda. În Groenlanda există chiar o școală a Moș Crăciunilor, ai cărei absolvenți, devin, automat, Moși Crăciuni autorizați. Aceste activități legate de Moș Crăciun au fost organizate pentru dezvoltarea turismului în Groenlanda.
Moș Crăciun face de toate, însă un lucru îi este imposibil: să fie în același moment în mai multe locuri. Pentru a depăși acest handicap, Moșul își alege reprezentanți, care să îi promoveze interesele și să îl înlocuiască în misiunea de pe 25 decembrie. Pentru autorizare, Moșii trebuie să treacă de o serie de teste deloc ușoare, pentru că miza este una importantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?