Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648
Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648

Voiculescu îi scrie lui Băsescu: Refuzul de a dialoga cu societatea sporeşte susţinătorii suspendării


Președintele fondator al PC Dan Voiculescu îi transmite președintelui Traian Băsescu într-o scrisoare deschisă că refuzul de a dialoga cu societatea nu face decât să mărească numărul celor care consideră că suspendarea șefului statului reprezintă „singura soluție pentru salvarea României”. Dan Voiculescu amintește că i-a trimis președintelui Băsescu și săptămâna trecută o scrisoare „direct, pentru a-l scuti pe premierul Boc de un drum lămuritor la Cotroceni”, prin intermediul căreia propunea ca, începând cu luna iulie, să se acorde bugetarilor titluri de stat cu o valoare proporțională cu reducerea salariului, având posibilitatea fie de a păstra și a răscumpăra la termen aceste titluri, fie de a le vinde pe piața secundară care se va crea.
Randamentul acestor titluri, propunea Dan Voiculescu, să fie cel puțin egal cu rata inflației, maturitatea să fie între 3 și 5 ani, iar tranzacționarea titlurilor să fie strict reglementată, pentru a se evita orice abuz.
„Sper, domnule președinte, că veți avea de această dată minima responsabilitate de a răspunde propunerii mele. Pentru că există lucruri aflate deasupra oricărei rivalități politice. Iar banii necesari românilor pentru un trai decent reprezintă unul din aceste lucruri pentru care eu consider moral să mă lupt”, adaugă Dan Voiculescu în scrisoarea deschisă transmisă miercuri.
„Refuzul de a dialoga cu societatea, lipsa totală și agresivă de interes pentru problemele de zi cu zi ale românilor, încălcarea constantă a prerogativelor președintelui prin impunerea de măsuri antisociale Guvernului – toate aceste lucruri nu fac, domnule Băsescu, decât să mărească numărul celor care consideră că suspendarea dumneavoastră reprezintă singura soluție pentru salvarea României”, susține Dan Voiculescu în finalul scrisorii. Dan Voiculescu a condus Comisia parlamentară care a întocmit raportul privind suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu în anul 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?