Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cinci candidaţi pentru postul de preşedinte al AJF Vrancea


Alegerile pentru șefia Asociației Județene de Fotbal Vrancea pentru următorii patru ani de zile vor avea loc astăzi, la ora 16.00, la sediul Direcției de Sport Vrancea. Pentru postul de președinte s-au înscris cinci candidați, ale căror dosare au fost acceptate de Comisia de validare. Pentru postul de președinte se vor lupta Stan Gheorghiu (actualul președinte al Asociației), Dan Dumitru (președintele secției de fotbal de la CSM Focșani), Iulian Bașturea (vicepreședinte la AJF Vrancea), Viorel Paizan (președintele clubului CFT Juventus Focșani) și Åžtefan Brașoveanu (președintele Comisiei de Disciplină din cadrul AJF). Pentru funcțiile de vicepreședinți se vor lupta Cristian Rusu (președintele interimar al Colegiului de Arbitri), Jan Oltianu (președintele clubului AS Cîmpineanca), Ovidiu Rusu (vicepreședintele Asociației Județene de Fotbal Vrancea), Gheorghe Ivanciu și Åžtefan Boeru (ambii observatori în cadrul Asociației).

Cine sunt candidații la funcția de președinte?

Stan Gheorghiu – actualul președinte al AJF. Instalat în funcție din anul 1991 (dată la care s-au înființat și AJF-urile la nivel național), Gheorghiu a condus fotbalul vrâncean la nivel de fotbal județean, copii și juniori și au fost multe rea-lizări (promovări în liga a treia a echipelor Åžoimii Nisprod Mircești, ASA Steaua Focșani, Energia Vulturu, Dorecom Reghiu și FC Panciu), formații care au continuat sau nu ulterior în campionat. A câștigat ultimele alegeri (n.r. din 2004) cu majoritate de voturi.
Dan Dumitru – președinte al secției de fotbal de la CSM Focșani, dar care între timp s-a autosuspendat pentru a candida la funcția de președinte. Acesta și-a propus, în cazul în care va câștiga alegerile, o nouă structură a AJF-ului, cu alți membri, dar și un alt mod de a lucra în cadrul celui mai important for fotbalistic din județ. Dacă va ieși președinte, Dumitru și-a manifestat intenția de a lucra pe viitor cu Cristian Rusu. De-a lungul timpului, a activat ca finanțator al echipei CSM Focșani și a pus umărul la aducerea în orașul de pe Milcov a unor echipe de fotbal titrate, ca Dinamo și Steaua și Naționalele Macedoniei, Moldovei și Egiptului de futsal.
Åžtefan Brașoveanu – președintele Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Vrancea. Este unul dintre cei apreciați în lumea fotbalului vrâncean pentru deciziile luate în cadrul Comisiei pe care o conduce. Fost arbitru la Divizia B și observator la liga a patra, a decis să candideze la funcția de președinte pentru a aduce un suflu tineresc, iar printre proiectele sale de viitor se află și un schimb de experiență între arbitrii vrânceni și cei italieni.
Viorel Paizan – președintele clubului CFT Juventus Focșani. Paizan nu se află la prima tentativă de a deveni președintele AJF. În urmă cu opt ani de zile a candidat, dar nu a reușit să câștige. Este și antrenor la echipa Național Golești (liga a patra) și, dacă nu va ajunge în turul doi, și-a manifestat intenția de a-l sprijini pe Dan Dumitru în funcția de președinte.
Iulian Bașturea – vicepreședinte al Asociației. Fost arbitru la nivelul li-gilor a doua și a treia și observator în Divizia D, Bașturea vrea ca AJF-ul să fie o organizație în slujba cluburilor.

Cinci candidați pentru posturile de vicepreședinte

După alegerea președintelui AJF Vrancea, se va trece la votul vicepreședinților, care, în funcție de decizia alegătorilor, pot fi unul sau trei. Pentru funcțiile de vicepreședinți se vor lupta Cristian Rusu, Jan Oltianu, Ovidiu Rusu, Gheorghe Ivanciu și Åžtefan Boeru.

Cine sunt cei cinci candidați la funcțiile de vicepreședinți?

Cristian Rusu – Fost arbitru la nivelul Diviziei B și printre altele, jucător la echipa Unirea Focșani (fosta Divizie B), Cristian Rusu este în acest moment observator din partea Federației Române de Fotbal la partidele ligii a treia de fotbal și primelor două ligi la futsal (fotbal în sală). În luna aprilie a fost numit președinte interimar al Colegiului Județean de Arbitri Vrancea și este unul dintre cei care pot face parte din structura Asociației.
Ovidiu Rusu – Fost arbitru la nivelul Diviziei C, unul dintre cei mai buni fotbaliști ai județului (mijlocaș la Gloria Gugești și Unirea Focșani), unde a cunoscut lansarea spre marea performanță și fost președinte al Colegiului de Arbitri Vrancea, Ovidiu Rusu este și vicepreședintele actual ai Asociației Județene de Fotbal Vrancea. Observator la partidele ligii a patra, acesta s-a implicat deseori în combaterea violenței pe terenurile de sport.
Jan Oltianu – în prezent, președinte la echipa de liga a patra AS Cîmpineanca, acesta și-a depus dosarul de participare pentru a face echipă cu Dan Dumitru.
Gheorghe Ivanciu – actual observator la partidele campionatului județean și fost arbitru. În ultima perioadă, Ivanciu a deținut funcția de secretar al Asociației Județene de Fotbal și membru în Comisia de Disciplină a AJF Vrancea.
Åžtefan Boeru – fost arbitru la nivelul ligii a treia și în prezent la jocurile din liga a patra vrânceană, Boeru și-a depus dosarul pentru funcția de vicepreședinte și speră ca votul alegătorilor să-i fie favorabil.

Alegerile vor fi supervizate de Viorel Duru

Delegații echipelor participante în campionatul ligii a patra la fotbal și reprezentanții cluburilor de juniori care au participat în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Vrancea vor participa la alegerile pentru funcția de președinte și vicepreședinte. Federația Română de Fotbal l-a delegat ca supervizor la ședință de Viorel Duru (directorul Departamentului Licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal), cel care îl va înlocui pe Vasile Avram (noul președinte al Comisiei de Arbitri din cadrul FRF).

Cine are drept de vot?

La ședința de astăzi sunt așteptați delegații echipelor care au participat în sezonul 2009-2010 al ligii a patra la fotbal, dar și reprezentanții formațiilor care au evoluat în întrecerile de copii și juniori organizate de AJF. Din liga a patra au drept de vot delegații echipelor: FCM Adjud, Viitorul Homocea, Siretul Suraia, Unirea Pufești, Vulturul Păunești, Trotușul Ruginești, Åžoimii Năruja, Foresta Broșteni, Unirea Bolotești, Avîntul Jariștea, FC Mărășești, Voința Odobești, FC Ploscuțeni, Flacăra Urechești, Național Golești, Gloria Bălești, Dinamo Tătăranu, Voința Sl. Ciorăști, Unirea Milcovul, AS Cîmpineanca, Voința Cîrligele, SLD Focșani, FC Dumitrești, Victoria Gologanu, Zorile Cotești, Energia Vulturu, ASA Steaua Focșani. Echipe de copii și juniori: CSM Focșani, AS FC Unirea Focșani, Åžtiința Focșani, FC Panciu, Fan Club Steaua Mărășești, ProSport 2009 Focșani și Viitorul Sihlea.

Candidații au avut de îndeplinit și unele condiții

Condițiile de participare pentru funcția de președinte sunt următoarele: să aibă studii medii sau superioare a unei instituții de învățământ; să nu fi suferit condamnări penale; să aibă cetățenie română; să aibă domiciliul stabil în județul Vrancea, să aibă o activitate de cel puțin 4  ani de zile ca președinte executiv, în care clubul respectiv a participat în competițiile organizate de AJF Vrancea; să fi avut activitate în cadrul unei Comisii a AJF Vrancea în ultimii patru ani de zile; să aibă recomandare scrisă de la un club (echipă), afiliat la AJF, care îl va propune pe candidat; candidatul este obligat să nu aibă o altă funcție de conducere în cadrul unui club sau a altei Asociații sportive. Toate condițiile arătate mai sus sunt valabile și pentru funcțiile de vicepreședinți. Mandatul președintelui și al vicepreședinților aleși este de 4 ani cu drept de prelungire pentru o perioadă. Votul pentru alegeri se face cu scrutin secret. Pentru alegerea președintelui AJF sunt necesare în primul tur de scrutin jumătate plus unu din sufragiile exprimate. Președintele ales desemnează secretarul general, trezorierul și președintele Comisiei tehnice (antrenori).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?