Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Finanţare de 100% nerambursabilă


Microîntreprinderile vrâncene din mediul urban care au până la 9 angajați vor putea accesa, din această lună, peste 26 de milioane de euro. Aceste sume sunt disponibile din Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4, Domeniul de Intervenție 4.3. Dacă până în prezent partea nerambursabilă reprezenta 70% din proiect, cu acest apel de proiecte suma nerambursabilă a crescut la 100%. S-a decis eliminarea contribuției proprii a beneficiarilor la cheltuielile aferente cererilor de finanțare. În consecință, valoarea maximă a finanțării acordate va fi de 100% din cheltuielile eligibile ale proiectului, nu mai mult de 200.000 de euro.
„Pot fi aprobate proiecte în limita a 200 mii euro pentru fiecare aplicant, pentru achiziționarea de echipamente și tehnologii noi, moderne pentru acti-vități de producție, servicii, construcții. De asemenea, este eligibilă achiziționarea de sisteme IT (hard și soft), construirea, extinderea și modernizarea spațiilor de producție sau de prestări servicii. Vor putea accesa toate microîntreprinderile cu condiția ca investiția să fie făcută în mediul urban, fără a fi foarte important istoricul de activitate al societății”, ne-a spus Nicu Dragomir, administrator la Smart Group Solutions, una din cele mai active firme de consultanță pe fonduri structurale din România.
Pot aplica pentru accesarea acestor fonduri firme din domeniul reparațiilor auto, construcții, sănătate, depozitări, diverse domenii de producție, precum și firme cu activități în domeniul petrecerii timpului liber, ca proprietari de terenuri sportive etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?