Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Victor Ponta: Iau în calcul introducerea unei noi moţiuni de cenzură


Președintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a afirmat, vineri, la Realitatea tv, că ia în calcul, în acest moment, introducerea unei noi moțiuni de cenzură, după ce Curtea Constituțională a declarat ca neconstituționale anumite prevederi din legile austerității.
„Vă spun în premieră că am de gând să mă întâlnesc zilele acestea cu conducerea PSD, cu colegii mei și dacă nu există niciun fel de reacție normală și rațională din partea președintelui Băsescu și a PDL eu iau în calcul să introducem o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului actual, pentru că trebuie să folosim orice fel de armă ca să scăpăm România de acest flagel care este Guvernul Boc”, a spus Ponta.
Potrivit acestuia, opoziția trebuie să folosească arma moțiunii de cenzură. „Dacă avem șanse (…), săptămâna viitoare o vom folosi, dacă nu o vom folosi în toamnă, dar atunci situația va fi și mai gravă pentru România”, a menționat Ponta.
În opinia sa, soluția este, în acest moment, „demiterea sau demisia Guvernului Boc, care nu mai are nici suport în Parlament, nici la CCR”. Liderul PSD consideră că „panica, demența și nebunia pe care o stârnește Guvernul Boc prin aceste măsuri neconstituționale și iraționale riscă să ducă România dincolo de prăpastia în care se află în acest moment”.
Victor Ponta este de părere că decizia Curții Constituționale va avea un efect foarte clar și față de acordul cu FMI, întrucât Guvernul și-a pierdut total credibilitatea.
„Este încă o lovitură, dacă mai era nevoie de încă una, în ceea ce privește funcționarea guvernului. Nu va putea să funcționeze acest guvern, soluțiile propuse nu vor putea fi implementate. E clar că nu va face decât să adâncească criza economică și socială și cred că este de datoria președintelui Băsescu, care a susținut acest guvern iresponsabil și l-a adus până în acest moment, dar și de datoria noastră, a celorlalți, să facem tot ce ține de noi să scăpăm România de guvernul Boc și să găsim o soluție mai bună. Orice soluție în acest moment e mai bună decât păstrarea Guvernului actual”, a mai spus Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?