Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Guvernul trebuie să crească taxele până la 1 iulie


Guvernul ar trebui să adopte până la 1 iulie o ordonanță de urgență de majorare a taxelor și impozitelor, pentru că orice întârziere ar presupune o creștere mai amplă a acestora, dar măsura nu va garanta intrarea scrisorii de intenție în board-ul FMI la sfârșitul acestei luni. „FMI a scris toată documentația pe măsurile de reducere a cheltuielilor, care includeau și scăderea pensiilor. Este foarte probabil ca data intrării în board a scrisorii cu FMI pentru sfârșitul acestei luni să fie depășită”, au declarat surse guvernamentale.
Sursele au precizat că până acum nu a fost stabilit cu cât ar crește taxele și impozitele, arătând că sunt scenarii, potrivit cărora TVA ar putea urca până la 24%, iar cota unică până la un maxim de 22%.
Măsurile de majorare a taxelor ar urma să fie adoptate de la 1 iulie, pentru a permite astfel încadrarea în ținta de deficit bugetar stabilită pentru sfârșitul acestui an, de 6,8% din PIB. „Cu cât vom amâna mai mult luarea deciziei, cu atât va fi necesară o creștere suplimentară a acestor taxe”, au mai spus sursele citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?