Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

„Transsexualul” Vasilică, spaima vecinilor de bloc


Vasile Tătaru, pănceanul ajuns celebru datorită apucăturilor de transsexual dar, mai ales, după ce și-a manifestat dorința de a deveni femeie, prin intermediul unei operații de schimbare de sex, a devenit spaima vecinilor din blocul în care locuiește. În primăvara acestui an, exasperați de comportamentul său, oamenii au solicitat sprijinul autorităților pentru internarea bărbatului în Spitalul de Psihiatrie de la  Dumbrăveni. Bucuria de a nu-l mai avea în preajma lor a ținut doar o lună și jumătate deoarece, în urmă cu două zile, Tătaru a revenit în apartamentul pe care îl ocupă chiar în centrul orașului. „Polițistul care l-a adus acasă ne-a spus că spitalul l-a trimis acasă pentru că nu mai are bani să-l țină acolo. Dar la liniștea noastră s-a gândit cineva? Un asemenea individ nu poate sta printre oameni normali!”, ne-a declarat o vecină de-a lui Tătaru.
Aceasta a precizat că, până să ajungă la Dumbrăveni, Tătaru devenise un adevărat pericol pentru cei din jur. „Pe lângă faptul că făcea un zgomot infernal, uita să închidă apa și ochiurile de la aragaz, a deteriorat ușa de la intrare, ca să nu mai spun că adunase în casă tot felul de gunoaie de la container”, ne-a mai spus vecina lui Tătaru. Femeia își amintește că, după plecarea lui la Dumbrăveni, „Salubritatea a muncit câteva zile să restabilească ordinea în casă”.

„Făcea obsesii pentru anumite lucruri”

Oamenii sub ochii cărora a crescut își amintesc faptul că Tătaru, acum în vârstă de 51 de ani, a fost un copil „aproape normal” și că nimeni nu a prevăzut că va ajunge ceea ce este astăzi. „Nu era agresiv, ci mai degrabă  Â«agitat». Din câte știu, nu a terminat liceul, a făcut doar 10 clase, dar îi plăcea să citească. Unii spun că, pe vremea aceea, avea în casă cele mai bune cărți sau cele mai cunoscute dicționare”, ne-a povestit alt vecin  de-al pănceanului. Acesta a precizat că Vasile Tătaru nu este fiul natural al părinților săi, în prezent decedați, ci a fost înfiat, de la câteva luni, de aceștia. Primele semne ale bolii de care suferă, schizofrenie hebefrenică, au fost observate de abia la 18 ani, când Vasile Tătaru a început să facă obsesii pentru anumite lucruri. Interlocutorul nostru crede că acesta ar fi făcut o  fixație pe ideea că este  „femeia în corp de bărbat” după primele internări în spitalul de la Dumbrăveni. „Maică-sa, Dumnezeu s-o odihnească, spunea că a venit cu idei ciudate de acolo. N-am înțeles despre ce e vorba, pe urmă am văzut că Gelu, cum îi spun toți, începuse să umble în haine de femeie, să se dea cu ruj sau cu negru pe la ochi. Mai târziu, ne-a atras atenția să-i zicem «Vasilica», susținând că el nu e bărbat, ci femeie și că o să facă și operație”, ne-a spus acesta. El a precizat că transformarea a fost cu atât mai șocantă cu cât, anterior, Vasile Tătaru fusese ani buni și dascăl la una din bisericile din oraș.
Acum 6-7 ani, convins fiind că va face operația de schimbare de sex, Vasile Tătaru a început să meargă și la Biblioteca Publică, de unde împrumuta cărți de medicină și igienă intimă. La un moment dat, însă, nu se știe din ce motiv, a renunțat brusc la această pasiune.
Se pare că boala, ca și manifestările de transsexual i s-au agravat după moartea părinților, de când este nevoit să trăiască singur, dintr-o pensie de boală, care depășește cu puțin valoarea de 200 de lei.

Celebru și pe Internet

De ceva vreme, Vasile Tătaru a devenit celebru și în spațiul virtual. Acesta are propria sa pagină de Internet pe popularul site de socializare hi5, unde și-a făcut, până acum, peste 600 de „prieteni”.
Pagina există de cel puțin doi ani și este, cu siguranță, „opera” vreunui cunoscut al „Vasilicăi”, numele sub care este cunoscut Tătaru în comunitate. Se pare că autorul, care și-a păstrat anonimatul, a petrecut o vreme în preajma „transsexualului”, dovadă fiind cele 33 de fotografii realizate cu acesta.
Unele îl surprind pe Tătaru chiar în fața blocului în care locuiește, îmbrăcat în ținute lejere, de femeie. În alte imagini, „Vasilica” ni se înfățișează machiată, rujată ori vorbind la telefonul public din centrul orașului. Deși cei care vizitează profilul își dau seama de la bun început că nu Tătaru este posesorul paginii virtuale, foarte mulți îi lasă, amuzați, comentarii. Gluma nu a fost, însă, deloc gustată de vecinii săi, care spun că Tătaru nu a folosit niciodată un calculator. Aceștia speră ca Vasile Tătaru să nu rămână prea mult în apartamentul său și să se reîntoarcă la Dumbrăveni. „Ne este milă de el, pentru că este un om bolnav, dar trebuie să ne gândim și la sănătatea noastră. Nu-l putem lăsa să ne transforme blocul în ghenă sau în casă de nebuni!”, au concluzionat interlocutorii noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?