Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ei v-au condamnat la moarte!


Parlamentarii PDL Sorina Plăcintă, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea i-au condamnat la moarte pe vrânceni. Cei trei au votat pentru reducerea cu 25% a salariilor, cu 15% a pensiilor, a indemnizației de șomaj și a celorlalte indemnizații sociale și împotriva moțiunii de cenzură. Votul de ieri arată minciuna celor trei portocalii care, în campania electorală, i-au păcălit pe vrânceni și le-au cumpărat voturile cu cozonaci, ulei, mălai, portocale, lenjerii, blugi și tot felul de nimicuri fără valoare. Moțiunea de cenzură a PSD, care ar fi dus la căderea Guvernului Boc și anularea genocidului social propus de acesta, a picat cu 228 de voturi „pentru” față de 236 necesare.

Parlamentarii PDL, Sorina Plăcintă, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea, i-au condamnat la moarte pe vrânceni. Cei trei au votat pentru reducerea cu 25% a salariilor, cu 15% a pensiilor, a indemnizației de șomaj și a celorlalte indemnizații sociale și împotriva moțiunii de cenzură. Votul de ieri demonstrează, dacă mai era nevoie, ipocrizia și minciuna parlamentarilor pedeliști. Sorina Plăcintă, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea au mințit când le-au promis oamenilor că vor trăi mai bine, că salariile vor crește și vor fi asemănătoare cu cele din Uniunea Europeană. De fapt, acum au votat pentru reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor. Aceasta înseamnă mai puține venituri pentru mediul privat și implicit mai puțini bani pentru acești salariați.
Sorina Plăcintă, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea i-au mințit pe pensionari când le-au spus că pensiile vor crește și că vor putea trăi decent. Pedeliștii au mințit când au promis că rata inflației va fi acope-rită lunar printr-o creștere a pensiilor. Ieri au votat ca pensiile vrâncenilor să fie micșorate cu 15%. Nu au ținut cont că pensiile sunt mici, că nu sunt suficient de mari pentru ca un pensionar să-și poată cumpăra medicamente, să-și plătească utilitățile și să-și poată pune pe masă pâinea cea de toate zilele.
Sorina Plăcintă, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea i-au mințit pe vrânceni când au promis că va trece criza și oamenii vor avea de lucru. În schimb, a crescut șomajul cu peste 50% în ultimul an iar tot mai mulți vrânceni emigrează în Italia, Spania sau Germania pentru a putea trăi decent.
Însă minciuna este o obișnuință pentru Sorina Plăcintă, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea care     i-au păcălit pe vrânceni și le-au plătit voturile cu cozonaci, ulei, mălai, portocale, lenjerii, blugi și tot felul de nimicuri fără valoare.
Încă mai sunt vizibile afișele electorale ale pedeliștilor cu sloganuri care dacă ar fi fost adevărate ar fi transformat România într-un rai. Numai că, cei trei parlamentari, împreună cu camarila pedelistă din fruntea statului, au transformat România într-un IAD! În Infernul creat de PDL.

Pedeliștii nu i-au ascultat pe vrânceni

Prin votul de ieri, parlamentarii PDL Sorina Plăcintă,Alin Trășcules-cu și Răzvan Mustea au arătat că nu le pasă de tăierile de pensii și salarii. De altfel, cum ar putea să înțeleagă suferința pensionarilor când familiile pedeliștilor au afaceri de milioane de euro ? Cum ar putea să înțeleagă o beizadea pedelistă care își face vacanțele în Elveția drama unui bugetar care nu mai are bani pentru ratele la bănci și întreținerea la apartament ?
În timp ce beizadelele portocalii huzuresc în Parlament, confecționerii sunt plătiți cu salarii de mizerie și amenințați că vor rămâne pe drumuri dacă îndrăznesc să ridice glasul. De departe cel mai nesimțit argument oferit de pedeliști a fost al senatorului ajuns de pe locul doi în Parlament, Sorina Plăcintă. „Nu cred că pensionarii cu venituri mici vor avea mult de pierdut”, a spus senatorul pedelist care câștigă milioane de euro din confecții și a ajuns în Parlament cu cozonaci și lenjerie.
Pensionarii și bugetarii i-au avertizat încă de săptămâna trecută pe parlamentarii PDL și le-au cerut să nu îi condamne la moarte. Sediul PDL a fost pichetat două zile consecutiv, săptămâna trecută, de sindicaliști bugetari și pensionari care le-au cerut pedeliștilor să se gândească la oamenii cu venituri mici și care nu vor mai avea cu ce să trăiască dacă sunt adoptate reducerile de pensii și salarii.
Vinerea trecută, oamenii l-au huiduit pe deputatul PDL Alin Trășculescu atunci când acesta a încercat să justifice măsurile criminale ale guvernanților. Oamenii au cerut demisia guvernului și le-au cerut pedeliștilor să plece de la putere dacă nu sunt în stare să conducă România decât prin tăieri de salarii și pensii. Oamenii au arătat că nu s-a făcut nimic pentru depășirea crizei economice și că au fost mințiți în campania electorală de Băsescu și PDL. „Băsescu ne-a mințit în campania electorală. A spus să trăiți bine și uite ce bine am ajuns să trăim”, a spus unul dintre pensionari.

80.000 de vrânceni vor primi pensii reduse

Fiecare vrâncean va avea de suferit din cauza reducerilor de pensii și salarii anunțate de guvernanți. Peste un sfert dintre vrânceni, pensionari și bugetari, va primi mai puțini bani pentru că guvernanții PDL au mințit și nu au făcut nimic pentru atenuarea efectelor crizei. Reducerile de pensii și salarii îi vor afecta și pe vrâncenii care lucrează în sistemul privat deoarece scăderea veniturilor se va reflecta într-un consum mai redus. Implicit vor scădea și cifrele de afaceri ale firmelor din județ.
Cel mai mult vor avea de suferit pensionarii, oameni care își drămuiesc în fiecare lună pensia mică pentru a le ajunge de mâncare și medicamente. După ce i-au mințit că vor trăi mai bine, pedeliștii le spun acum că reduc pensiile și salariile bugetarilor. Peste 80 de mii de pensionari vrânceni vor avea de suferit începând de luna viitoare. Cei mai mulți pensionari sunt din sistemul asigurărilor sociale de stat, respectiv 67.658 persoane. Alți 20.061 sunt pensionari agricultori, 269 sunt pensionari IOVR, 6.257 sunt beneficiari ai Legii 44 din 1994, privind veteranii și văduvele de război. Doar 62 sunt beneficiari re-voluționari și 97 beneficiază de pensii de serviciu. De asemenea, 4.124 de persoane beneficiază de ajutor lunar pentru soțul supraviețuitor.

Guvernul PDL taie cu 15%:

-pensiile cuvenite sau aflate în plată, precum și indemnizația de însoțitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I
-indemnizația de șomaj, aflată în plată sau care se stabilește sau se repune în plată după suspendare precum și drepturile bănești care se acordă lunar din bugetul asigurărilor pentru șomaj
– indemnizația pentru creșterea copilului
-ajutorul lunar pentru soțul supraviețuitor

Vor fi reduse cu 25% :

-salariile / soldele / indemnizațiile lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizații și alte drepturi sala-riale, precum și alte drepturi în lei sau în valută, stabilite în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009
-compensațiile bănești, respectiv alocația valorică pentru drepturile de hrană și respectiv valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum și valoarea financiară a drepturilor de echipament
-compensația lunară pentru chirie
-cuantumul sprijinului statului pentru salarizarea personalului clerical și neclerical

Guvernul elimină ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere sau la trecerea în rezervă, trusoul pentru nou născuți și ajutorul pentru tinerii căsătoriți.

Ponta: PSD va ataca la Curtea Constituțională măsurile Guvernului

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, după respingerea în Parlament a moțiunii de cenzură, că social-democrații vor ataca la Curtea Constituțională măsurile Guvernului. „Vom ataca la Curtea Constituțională această lege. Mai avem o moțiune de cenzură. Ne batem în continuare ca să-i salvăm pe oameni”, a spus Ponta.
Liderul PSD a spus, întrebat care sunt șansele ca legea să fie declarată neconstituțională de Curtea Constituțională, că românii au dreptul la o șansă și la o speranță în acest sens. „Cred că oamenii au dreptul la o șansă și la speranță. Dacă Traian Băsescu și Emil Boc nu le dau această șansă și speranță, noi trebuie să o facem, judecătorii de la Curte trebuie să o facă. Nu ne dăm bătuți”, a spus Victor Ponta.
Președintele PSD a precizat că actualul guvern nu mai are legitimitate, „în condițiile în care are doar 197 de susținători”, fiind de datoria șefului statului să ceară demisia premierului. „Un guvern cu doar 197 de susținători, în timp ce 228 de parlamentari au votat pentru moțiune, este un guvern nelegitim și este un guvern care nu va reuși să facă niciun lucru bun pentru România. Cred că este de datoria președintelui să-i ceară domnului Boc să-și dea demisia, să cheme toate forțele politice pentru a găsi o soluție de ieșire din această criză. Din punctul nostru de vedere, orice soluție trebuie să înceapă cu oprirea genocidului social”, a spus Ponta.
Liderul PSD susține că o nouă moțiune de cenzură poate fi dezbătută într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.
„Mai avem o moțiune de cenzură. Ne batem, în continuare, să-i salvăm pe oameni, în cursul acestei sesiuni. Putem convoca o sesiune extraordinară în momentul în care de astăzi majoritatea parlamentară aparține opoziției cu 228 de voturi. Trebuie să ne batem pentru oameni prin toate mijloacele democra-tice posibile”, a argumentat Ponta.
Președintele PSD s-a declarat extrem de dezamăgit și foarte supărat „pentru că viața a milioane de români a stat astăzi în mâna a opt deputați și senatori PDL, UDMR, independenți și de la minorități”. „Åži faptul că opt oameni mai trebuiau să voteze această moțiune, pentru ca pensiile și salariile să nu se taie, este un lucru care nu poate decât să mă întristeze foarte tare”, a spus el.
Liderul social-democraților a dorit să le mulțumească tuturor parlamentarilor din opoziție și celor care până acum au sprijinit puterea și care au ales marți, prin votul pentru moțiune, „între be-neficiile oferite de premierul Boc și obrazul lor și inima pe care o au în fața alegătorilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?