Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Vacanţă pe bani puţini


A început sezonul vacanțelor, fiecare vrâncean făcându-și planuri pentru a-și petrece concediul cât mai plăcut. Ofertele sunt diverse și atrăgătoare, dar sunt condiționate de problemele economice. Elevii, care tocmai au încheiat anul școlar, au de ales între o vacanță petrecută la bunici sau în taberele naționale, ori cele din afara granițelor țării. Totul pe seama portofelului părinților.
În județul nostru, cel mai popular centru de agrement este cel de la Gălăciuc. Acesta dispune de un complex alimentar renovat în anul 2008, terenuri de volei, handbal, club unde se pot desfășura activități cultural-educative, scenă în aer liber pentru spectacole și mai multe locuri de joacă pentru copii. Prețul unei serii de tabără este de 342 de lei, iar la un grup de zece elevi plătitori se oferă gratuitate copilului cadrului didactic însoțitor. „La Gălăciuc se va deschide sezonul de tabere de vară pentru anul 2010. Tabăra are o capacitate de 200 de locuri, iar pe parcursul verii sunt așteptate mai multe serii. Începând cu 30 iunie vom avea grupuri organizate care variază între 100 și 200 de persoane”, susțin reprezentanții Direcției Județene pentru Tineret. Alte posibilități de agrement din județ sunt reprezentate de Rezervația Naturală Cheile Tișiței, Cascada Putnei, Păstrăvăria Lepșa, Casa Memorială Moș Ion Roată, monumentele istorice de la Soveja, Mărăști și Mărășești sau chiar Stația Seismică Vrâncioaia.
Cei care doresc să-și petreacă vacanța pe alte meleaguri pot solicita spriji-nul agențiilor de turism. În această perioadă, ofertele pentru sejururi în alte țări sunt solicitate în special de tineri. „Avem oferte speciale care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, dar majoritatea, în proporție de 80%, este destinată tine-rilor”, afirmă Dragoș Horhocea, managerul unei agenții de turism din Focșani. Una dintre ofertele actuale este de genul „plătește o persoană, merg două”. Astfel, tariful pentru două persoane în insula Tassos, Grecia, timp de 7 nopți la o vilă de 3 stele, este de 100 de euro. Tinerii cu dare de mână pot opta pentru insula Santorini. Pentru un sejur de 7 nopți, care include biletele de avion pentru două persoane și micul dejun, cele două persoane trebuie să plătească 399 de euro.
Pentru unii, vacanța nu vine cu trenul din Franța, ci cu… microbuzul spre Bulgaria. „O să plec în tabără în Bulgaria, cu o profesoară și cu câțiva colegi și o să stăm o săptămână”, spune Mihai Balica.
Sunt și tineri care preferă litoralul românesc în detrimentul celui de la vecini.
„Noi rămânem în țară, ne simțim mai bine aici, mai în siguranță. Probabil o să plecăm la Costinești”, a declarat Eliza Pamfile.
Indiferent de locul în care vor pleca, pentru unii, cel puțin, va urma o perioadă de relaxare, atât de necesară în zilele noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?