Chiriaşii mai au de aşteptat până se vor muta în case noi

0
321


Chiriașii din casele naționalizate nu se pot muta în locuințele noi special construite pentru ei. Cele 48 de familii din Odobești care ar fi trebuit să primească locuințe în cele trei blocuri construite pe strada Muncii, mai au de așteptat deoarece Primăria nu poate folosi banii alocați pentru racordarea acestor blocuri la utilități după ce Prefectura Vrancea a atacat în instanță hotărârea Consiliului Județean prin care se alocau bani localităților pentru dezvoltare.
„Blocarea celor 800 de mii de lei alocați de Consiliul Județean pentru dezvoltare locală și blocați de Instituția Prefectului face ca cele 3 blocuri pentru chiriașii din casele naționalizate din strada Muncii, să rămână neconectate la utilități. Sunt persoane care așteaptă de mai bine de 4 ani să primească o locuință, timpul este ideal pentru a efectua racordarea, dar Instituția Prefectului a decis altfel. Este bine ca locuitorii orașului să știe din cauza cui nu vor putea intra în locuințe noi acești oameni, la începutul verii, așa cum fusese prevăzut”, a declarat primarul Daniel Nicolaș.
Edilul șef din Odobești a adăugat că lucrările pentru racordarea celor trei blocuri la utilități au fost începute încă din luna mai dar au fost stopate din lipsă de fonduri.
„Lucrările de racordare la  utilități a celor trei imobile unde vor primi o locuință 48 de chiriași din casele națio-nalizate au fost demarate în luna mai, dar au fost sistate. Faptul că după 1989 la Odobești a fost construit un mic număr de apartamente a dus la o criză acută de locuințe pentru toate categoriile de populație. Din acest motiv am încercat să dezamorsăm această criză imediat după preluarea mandatului. Astfel, în 2005 am înființat 2 cartiere unde am acordat loturi gratuite tine-rilor din Odobești în baza Legii 15/2003, am construit locuințe pentru tineri și pentru chiriașii din casele naționalizate, dar, din păcate, Instituția Prefectului ne blochează investițiile”, a precizat primarul Daniel Nicolaș. Construirea celor trei blocuri a costat 5.736.392 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here