Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Ne-aţi confiscat ŢARA


Pe adresa de mail a redacției am primit următoarea scrisoare deschisă, pe care o redăm integral:

„Iubiți conducători,
 
Ne-ați înfometat copiii… ne-ați adus părinții în pragul disperării… ne-ați condamnat bunicii la moarte… dar, mai mult decât atât,   ne-ați confiscat Å¢ARA… și asta doare cel mai mult!    V-ați propus cumva să perfecționați și să desăvârșiți genocidul din preajma lui `89?
Ne-ați alungat medicii… ne-ați batjocorit dascălii… ne-ați înjosit magistrații, mi-litarii și polițiștii… oare nu știți că o țară fără învățământ și sănătate, fără justiție, apărare națională și ordine publică este condamnată pieirii?
Ne-ați furat mândria de a fi români și bucuria de a trăi în țara în care ne-am născut!
Ne cereți solidaritate și încredere… dar în cine domnilor?… în cel care, prin exemplul personal, ne arată că un autoturism se conduce mai bine, mai ușor și mai sigur după ce consumi câteva pahare cu vin?… în cel care ne luminează cugetând profund că „iarna nu-i ca vara”?… în cea care ne vorbește pe posturi de televiziune despre „președintele Norvegiei”?… în cea care ne dă lecții de narcisism, spunându-ne pe posturi de radio că este o admiratoare a propriei persoane?… în „cel mai performant mi-nistru”?… în cel care ne dezvăluie în teze de doctorat „superioritatea parlamentului bicameral”?… în cel care, la televizor fiind, i se sparg ouă de cap de ziceau străinii că e vorba de vreun miting de protest?
Domnilor Băsescu, Blaga, Videanu, Berceanu, Udrea, Anastase, Boc… ați ridicat neștiința de carte la rang de virtute! Bravo domnilor doctori și doctoranzi!
Cât despre măsurile stipulate în scrisoarea de intenție cu FMI, pe care le-ați impus în mod samavolnic poporului român, vă spun că sunteți geniali… mergeți cu ele până la capăt pentru că este singura modalitate certă de a scăpa de domniile voastre, pe vecie! Cum? … simplu, vă așteptăm nerăbdători în colegii să vă acordăm voturile noastre… dacă mai apucați!
Åži apropo:
Domnule Boc… nu există pensii speciale, ci legi speciale!
Domnilor Boc și Vlădescu… să aflați domniile voastre, de la televizor, că pensiile în România de la cuantumul de 1000 de lei sunt supuse impozitării? Eu cred că ați vrut să vedeți dacă suntem atenți, altfel sunteți caz unic în „universul cosmic”!
Domnilor Băsescu și Boc… Ilie Năstase a fost numărul 1 mondial… Nadia Comăneci a luat prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale… cum să luați domnilor 25% din renta campionilor mondiali și olimpici? România prin ei s-a făcut și este cunoscută, pentru că, altfel, aveam capitala la Budapesta, dacă vă mai amintiți… oamenii aceștia   s-au regăsit în compania monarhilor Angliei și Spaniei, cancelarilor Germaniei, președinților Franței, Italiei și Statelor Unite, au stat cu ei la masă în mediul privat, locuri unde domniile voastre nu veți sta niciodată!
Domnule Boc… cum veți aplica principiul contributi-vității la recalcularea pensiilor în cazul militarilor disponibilizați și pensionați la vârsta de 40 de ani, cu doar 15 ani de carieră? Åži asta, ca urmare a restructurării și reorganizării Armatei Române, în vederea aderării la gruparea nord-atlantică, și nu datorită voinței personale a milita-rilor!
Domnule Băsescu… România mai are politică externă?… mai suntem pe harta lumii?…că domnia voastră observ că sunteți un ilustru necunoscut în „lumea bună”… doar miuțe cu Kazahstanul și Georgia mai facem, dar și așa, numai la matineu și când terenul nu este ocupat de alții!
Domnule Băsescu… de ceva timp încoace, aproape nici un român simplu nu recunoaște că v-a acordat votul la al doilea mandat de președinte… oare a început să le fie rușine cu președintele lor?… sau o fi vreo frântură de adevăr… și dacă-i așa, de unde cele 5 milioane de voturi?
Domnilor Băsescu și Boc… pe lângă criza mondială, premierul Tăriceanu și guvernările din ultimii 20 de ani, vinovat de situația României de astăzi este marele preot Deceneu, care acum 2000 de ani a dispus tăierea viilor din Dacia, astfel încât mulți daci, degustători de vinuri, au devenit șomeri, situația economică și financiară degradându-se din secol în secol!
Domnule Băsescu… cumva sunteți prizonierul propriului sistem?… din exterior se cam observă cum Videanu, Blaga și Berceanu nu prea vă mai recunosc de jupân… așa o fi?… așa-i în haită, masculul dominant, la un moment dat, își pierde supremația… aveți grijă să nu-l pierdeți și pe Boc pentru că, astfel scăpați de incompetenți și vom fi nevoiți să vă votăm din nou!!!
Domnule Băsescu… când veți mai candida, chiar și pentru funcția de administrator de scară de bloc, puneți problema și dacă veți câștiga… și știți de ce?… cei pe care domnia voastră i-ați pus să guverneze și să administreze țara astăzi, Ceaușescu nici văcari nu-i punea!

Să trăiți bine!
Gabriel Andronic, Focșani,
– neînregimentat politic-

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?