Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Geoană: Guvernul încearcă în disperare să facă rost de bani pentru clientela politică


În acest moment, Guvernul încearcă în disperare de a face rost de bani pentru clientela politică și pentru a dirija afaceri pentru firmele-căpușă să privatizeze tot ce a mai rămas din economia națională românească, a declarat, la Craiova, președintele Senatului, Mircea Geoană. „Vreau să vă atrag atenția asupra unui pericol care atârnă acum: în acest moment Guvernul încearcă în disperarea de a face rost de bani pentru clientela politică și pentru a dirija afaceri pentru firmele căpușă, să meargă către privatizarea a tot ce a mai rămas din economia națională românească. Astăzi (joi, n.r) s-a anunțat că se vinde și restul de acțiuni ale statului român la Petrom, cea mai mare companie din România. S-a anunțat că CFR Marfă se privatizează și mi-e teamă că la Avioane Craiova, dacă se merge pe formula cu F16, nu o să avem o șansă de colaborare cu industria europeană așa cum a fost vorba”, a spus Mircea Geoană.
Potrivit acestuia, „se așteaptă ca actuala putere să modifice modul de scrutin pentru alegerile parlamentare viitoare, pentru că singura șansă a lui Băsescu și a alor lui este să schimbe regula jocului”.
„Mă aștept ca actuala putere să modifice modul de alegeri pentru alegerile parlamentare viitoare, pentru că este mai simplu pentru un partid care, deși nu mai are sprijin popular, dar are foarte mulți bani și are instituțiile statului în buzunar, pe care le controlează copios să meargă pe un sistem în care câștigătorul ia tot în colegiile uninominale. Pentru că singura șansă a lui Băsescu și a alor lui este să schimbe regula jocului”, a susținut președintele Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?