Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Scrisoarea de intenţie către FMI, aprobată de Guvern


Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, Scrisoarea de intenție către Fondul Monetar Internațional și Memorandumul Suplimentar de înțelegere dintre Uniunea Europeană și România. „Am ales această soluție, în primul rând, pentru a nu sufoca suplimentar mediul economic”, a declarat, la finalul ședinței premierul Emil Boc, justificând decizia Guvernului de a aplica măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare și nu măriri de taxe și impozite.
Executivul a convenit, cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional o țintă de deficit bugetar pe anul 2010 de 6,8% din Produsul Intern Brut (PIB) și o creștere economică în jur de zero, ținte îndeplinite printr-o serie de măsuri economice, pentru care Guvernul își va asuma răspunderea.
Pachetul de măsuri de austeritate prevede, printre altele, începând cu 1 iunie, o reducere a salariilor pentru aparatul bugetar cu 25% și cu 15% a ajutorului de șomaj și pensiilor.
Premierul a anunțat, ieri, după întrunirea Coaliției de guvernare de la Palatul Victoria, că Executivul își va asuma răspunderea în Parlament pe două proiecte de lege, unul referitor la restabilirea echilibrului bugetar și celălalt proiect pentru stabilirea de măsuri în domeniul pensiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?