Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

„Consilierii PDL să aprobe reabilitarea şi să nu se mai opună proiectelor“


Focșănenii le cer consilierilor PDL să voteze proiectul prin care Crângul Petrești este dat Consiliului Județean pentru realizarea unui parc de recreere și agrement. Unul dintre focșăneni le-a transmis aleșilor locali să se gândească la cetățenii care nu au banii consilierilor pedeliști și nu-și permit să plece în vacanțe exotice. Pentru aceștia este ideală zona Crângului Petrești și abia așteaptă reabilitarea și modernizarea acestei zone și a Complexului Căprioara. Alt focșănean le-a cerut pedeliștilor să lase deoparte interesele personale și să se gândească la tineri, la locuitorii municipiului atunci când iau o decizie ca aceasta. Cei mai vârstnici își aduc aminte cu nostalgie de perioadele când, înainte de 1990, mergeau duminica în Crâng și se relaxau alături de familie și prieteni. Reporterii de la „Monitorul de Vrancea” au stat de vorbă cu cetățenii și i-a întrebat ce părere au despre votul negativ al consilierilor locali PDL și al liberalului traseist Romeo Postelnicu privind transmiterea terenului de sub complexul Căprioara către Consiliul Județean pentru reabilitare și realizarea unui parc de recreere și agrement.

Cosma Stăruială, 51 ani, șofer

„PDL-ul să lase lumea în pace să facă treabă, nu să se împotrivească atunci când nu este cazul. Mergeai și te rela-xai la umbra unui plop mare cu o bere în față. Dacă sunt posibilități, este o idee excelentă să se reabiliteze Crângul. Nu e normal ce vor ei, pe timpul lui Ceaușescu era frumos! Toată lumea mergea și sărbătorea acolo la un grătar cu mici și așa se relaxa” .

Constantin Frunză, 55 ani,
lucrător la spații verzi

„Nu e bine că cei de la PDL s-au opus pentru reabilitarea Crângului. Pentru cei care locuiesc în preajma Focșaniului ar fi un lucru bun să se reabiliteze. Unde să meargă lumea să mai ia puțin aer curat și să se relaxeze dacă nu în Crâng? Dar trebuie reabilitat și consilierii nu au făcut bine că s-au opus”.

Nicu Boroș, 60 ani, pensionar

„Nu trebuie să se ia în considerație ceea ce spun cei din PDL și PNL pentru că zona Crângului Petrești trebuie reabilitată. Să se facă cum era odată. Înainte, când era o sărbătoare, se mergea în Crâng, se mai consuma o bere, la umbră însă acum arată jalnic, dezastruos, nu mai ai de ce să te duci acolo”.

Costică Radu, 50 ani, șomer

„Sunt informat despre ce doresc cei de la PDL și PNL să facă însă nu este corect față de cetățeni. Noi dorim reabilitarea Crângului așa cum era odată. Înainte era frumos și lumea avea unde să se distreze. Eu locuiesc în zonă și este o oază de relaxare această pădure pentru noi. Unde să mergem în alte părți dacă nu în apropiere, să ne destindem puțin?”.

Sultana Voicu, 58 ani, îngrijitor la o școală

„Cei de la cele două partide politice PDL și PNL ar trebui să nu se mai împotrivească deoarece și Vrancea trebuie să arate frumos. Cred că este un lucru benefic să înceapă reabilitarea Crângului Petrești iar lumea să aibă unde să se ducă, nu să meargă doar într-un singur loc. Trebuie să avem un loc unde să ne relaxăm la sfârșit de săptămână, nu să stăm tot timpul între blocuri”.

Elena Dragomir, pensionară

„Consilierilor PDL care au votat împotriva acestui proiect le transmit să se gândească la tineri. De când mă știu, la Crâng a fost un loc de relaxare. Ar fi foarte bine să se facă ceva pentru noi cei din oraș. M-aș bucura mai ales pentru tineri care nu au unde să meargă să se distreze. În parcurile din oraș nu mai avem loc, la Crâng este un loc deosebit cu aer curat, am fi bucuroși să se poată face ceva. Este un proiect care trebuie realizat”.

Camelia Avram, patron

„Când am auzit în presă de acest proiect de modernizare a Crângului, am fost foarte încântați. Ar fi foarte bine pentru focșăneni în condițiile în care o intrare la piscină este destul de scumpă și este lume care nu își permite o astfel de  distracție. M-au surprins consilierii locali din PDL care au dat vot negativ acestui proiect. Le-aș transmite multe consilierilor acestora, dar nu mă lasă bunul simț. Consilierii PDL ar trebui să se gândească la vacanțele pe care le fac ei dar și la omul de rând care nu-și permite să plece în afara localității iar zona Crângului Petrești este ideală pentru un sfârșit de săptămână. Eu când am auzit de acest proiect m-am bucurat enorm și sper că se va face totuși ceva pentru că este păcat”.

Georgiana Niculăieș, elevă

„Consilierilor PDL care au votat împotriva înființării unui parc modern le-aș transmite să fie mai atenți și mai altruiști. Este vorba despre un proiect pentru cetățeni, această lucrare ar aduce mult bine societății, ar trebui să se gândească mai mult la focșăneni. Ar trebui făcut un parc nou în care să se mențină curățenia și cu care să ne mândrim”.
Cătălin Sebea, 19 ani

„Consilierilor PDL care au fost împotriva lucrării le-aș spune să lase deoparte interesele personale și să își pună poza și numele pe pancarte numai după ce lucrarea a fost finalizată. Noi tinerii suntem de acord cu acest proiect. Am mulți colegi de liceu care doresc un loc bine amenajat în care să mergem să ne relaxăm după ore. Trebuie realizat un asemenea parc pentru focșăneni”.

George Neagu, 18 ani

„Consilierii PDL și ceilalți care au refuzat acest proiect ar trebui să gândească de două ori și să voteze o dată. Noi vrem să trăim modern. Nu-i bine ca în momentul în care unul vrea să facă ceva, altul să îi pună bețe în roate. Eu locuiesc în zonă și o modernizare a Crângului ar fi binevenită iar oamenii care fac acest lucru trebuie sprijiniți”.

Jana Vătahu, pensionar

„Consilierii PDL să lase să se înceapă reabilitarea și să nu se mai opună proiectelor! Åžtiu cum arăta Crângul Petrești și ce frumos era înainte de anii ’90. Îmi aduc aminte cum era în tinerețea mea Complexul Căprioara și tot Crângul. Oamenii trebuie să construiască și nu să distrugă ceea ce mai este acolo”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?