Pregătiri pentru proba competenţelor lingvistice

0
466


Elevii de clasa a XII-a se pregătesc ca peste o săptămână să susțină proba de competențe lingvistice într-o limbă străină în cadrul examenului de Bacalaureat.
Potrivit calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului, această probă va debuta în data de 31 mai și se va încheia pe 4 iunie. Așa cum era de așteptat, din cei aproximativ 3.000 de candidați, majoritatea își va testa cunoștințele în Limba Engleză și prea puțini în Limba Franceză, spaniolă sau germană. Proba de testare a competențelor lingvistice într-o limbă străină va încheia etapa testării orale a candidaților.
Prima probă scrisă, cea la Limba și Literatura Română va debuta în data de 28 iunie. În data de 30 iunie este programată a se desfășura proba obligatorie a profilului, proba la alegere a profilului și specia-lizării fiind organizată în data de 2 iulie. Două zile mai târziu, mai exact pe 4 iulie vor fi afișate rezultatele, contestațiile putând fi depuse în cursul aceleiași zile începând cu orele 16.00 și până la orele 20.00. Pe 8 iulie candidații vor afla rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat.
Cei care nu au promovat în cadrul primei sesiuni pot participa la cea de-a doua, ce va debuta în perioada 5 – 9 iulie cu înscrierea candidaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here