Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Ionel Popescu, şef peste poliţia vrânceană


Inspectoratul de Poliție Județean are, de ieri, un nou șef. Concursul, susținut la București a fost câștigat de comi-sarul șef Ionel Popescu. Funcția a fost râvnită de opt polițiști, dar la concurs s-au prezentat doar cinci. Trei dintre ei, respectiv comisarul șef Victor Norocea, actualmente adjunct al IPJ, Dănuț Bogdan și Neculai Brăileanu au renunțat pe ultima sută de metri.

Comisarul șef Ionel Popescu este, de ieri, noul inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean. Nota obținută de acesta a fost 8. „Comisarul șef Ionel Popescu a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Anterior ocupării acestei funcții, comisarul șef Ionel Popescu a deținut funcția de șef al Serviciului de Ordine Publică Focșani”, se arată într-un comunicat al IGPR.
La examen nu au participat toți cei opt candidați înscriși, ci doar cinci. Inițial, la concursul pentru șefia IPJ s-au înscris comisarul șef Ionel Popescu, Victor Norocea, Neculai Brăileanu, Georgel Badiu, Dănuț Bogdan, Enache Manolache, Ion Rusu și un polițist de la Galați, Cristache Jipa. Ieri, la examen, s-au mai prezentat doar cinci dintre ei. Cei care au renunțat au fost comi-sarul șef Victor Norocea, comisarul șef Dănuț Bogdan și comisarul șef Neculai Brăileanu. „Examenul a fost destul de dificil dar am reușit să fac o impresie bună. Funcția de inspector șef este o funcție care are și avantaje și dezavantaje. După ce mă voi pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă voi ști și ce am de făcut. Activitatea se va desfășura și în funcție de priorități. Acum se pregătește un pachet legislativ care vizează infracționalitatea economico-financiară și ne vom axa cu precădere pe acest aspect. Trebuie să vedem care sunt prio-ritățile existente și în funcție de acestea vom stabili și activitățile pe care le vom desfășura”, a precizat comisarul șef Ionel Popescu.
Până ieri, comisarul șef Ionel Popescu a fost șeful Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Rural din cadrul Poliției Municipiului Focșani. Ionel Popescu a fost și adjunct al IPJ vreme de mai mulți ani, în perioada 2001-2009. Acesta a ocupat funcția de adjunct sub comanda lui Silviu Crin Grosu, Viorel Åžerbănoiu și Săndel Doagă. Ionel Popescu a fost demis din funcția de adjunct la începutul anului 2009, în urma unui accident produs la Slobozia Bradului, când patru oameni au murit. Atunci, acesta răspundea de problemele pe linie de circulație rutieră și a fost demis odată cu șeful Serviciului Rutier, Daniel Fătu, pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât tragedia să poată fi evitată. Vestea că Ionel Popescu este noul șef al IPJ nu a surprins pe nimeni, în condițiile în care numele acestuia era vehiculat încă de pe 25 martie de la Ziua Poliției. Ionel Popescu are deja un adjunct cu acte în regulă, pe comi-sarul șef Victor Norocea care a renunțat să mai participe la concursul de ieri, preferând să rămână adjunct.
De asemenea, în acest moment comisarul șef Tomiță Păvăloiu îndeplinește atribuțiile de adjunct până va primi rezultatele contestației. Tomiță Păvăloiu a fost demis din funcția de adjunct pe data de 4 mai, de șeful Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?