Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

PSD depune luni moțiune simplă pe tema agriculturii


Grupul parlamentar al PSD+PC va depune, luni, la Camera Deputaților, moțiunea simplă pe tema Agriculturii.

Moțiunea simplă este intitulată „Programul național pentru agricultură și dezvoltare al Guvernului Boc pe anul 2010; Falimentul fermierilor din România”. 
Prin acest document, social-democrații și conservatorii cer demiterea ministrului Mihail Dumitru, pentru că „acesta s-a dovedit incapabil să administreze multitudinea problemelor cu care se confruntă agricultura și agricultorii din România”. 
Moțiunea de cenzură a fost realizată de Departamentul de Agricultură și Dezvoltare Regională al PSD, condus de deputatul Victor Surdu. 
Social-democrații acuză actualul Guvern și Ministerul Agriculturii că nu se implică prin decizii politice în rezolvarea problemelor din acest domeniu, „ceea ce va avea consecințe pe drumul falimentării agriculturii”. 
Social-democrații au atras atenția și asupra faptului că Guvernul nu a luat nicio măsură pentru combaterea evaziunii fiscale, ca urmare a comercializării produselor agroalimentare și că Executivul nu a stabilit strategia națională cu privire la cultivarea plantelor modificate genetic. 
Social-democrații mai propun, în același document, înlocuirea urgentă a legii creditului agricol cu o altă formă de susținere financiară a lucrărilor din agricultură, reducerea de urgență a accizei la motorină până la 21 euro/1.000 litri, organizarea de către Ministerul Agriculturii, la propunerile organizațiilor profesionale, a unor largi dezbateri referitoare la noua Politica Agricolă Comună, ce va fi adoptată începând cu anul 2013. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?