PSD depune luni moțiune simplă pe tema agriculturii

0
396


Grupul parlamentar al PSD+PC va depune, luni, la Camera Deputaților, moțiunea simplă pe tema Agriculturii.

Moțiunea simplă este intitulată „Programul național pentru agricultură și dezvoltare al Guvernului Boc pe anul 2010; Falimentul fermierilor din România”. 
Prin acest document, social-democrații și conservatorii cer demiterea ministrului Mihail Dumitru, pentru că „acesta s-a dovedit incapabil să administreze multitudinea problemelor cu care se confruntă agricultura și agricultorii din România”. 
Moțiunea de cenzură a fost realizată de Departamentul de Agricultură și Dezvoltare Regională al PSD, condus de deputatul Victor Surdu. 
Social-democrații acuză actualul Guvern și Ministerul Agriculturii că nu se implică prin decizii politice în rezolvarea problemelor din acest domeniu, „ceea ce va avea consecințe pe drumul falimentării agriculturii”. 
Social-democrații au atras atenția și asupra faptului că Guvernul nu a luat nicio măsură pentru combaterea evaziunii fiscale, ca urmare a comercializării produselor agroalimentare și că Executivul nu a stabilit strategia națională cu privire la cultivarea plantelor modificate genetic. 
Social-democrații mai propun, în același document, înlocuirea urgentă a legii creditului agricol cu o altă formă de susținere financiară a lucrărilor din agricultură, reducerea de urgență a accizei la motorină până la 21 euro/1.000 litri, organizarea de către Ministerul Agriculturii, la propunerile organizațiilor profesionale, a unor largi dezbateri referitoare la noua Politica Agricolă Comună, ce va fi adoptată începând cu anul 2013. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here