Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Protest anti-eutanasiere


Mai multe asociații de protecție a animalelor au organizat ieri un protest. Manifestanții au afișat pancarde cu îndemnuri către autorități de a opri votarea legii privind eutanasierea.
Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a anunțat, marți, că a trimis Camerei Deputaților propunerile de modificare a legii câinilor fără stăpân, printre acestea fiind și posibilitatea eutanasierii atât a câinilor grav bolnavi, a celor agresivi, cât și a celor care nu sunt adoptați în șapte zile. Potrivit prefectului, propunerea respectă legislația europeană și încearcă rezolvarea problemelor provocate de cei aproximativ 40.000 de câini fără stăpân din Capitală, așa cum arată datele ONG-urilor, sau a celor aproximativ 100.000 de câini fără stăpân din Capitală, așa cum arată datele administrației locale.
Reprezentanții organizațiilor neguvernamentale din București care militează pentru protecția animalelor au acuzat, miercuri, autoritățile de incompetență în ceea ce privește soluționarea problemei câinilor de pe străzi. Președintele Asociației ‘Cuțu, cuțu’, Marcela Lungu, a declarat că eutanasierea animalelor comunitare nu reprezintă o soluție pentru eliminarea lor, decât pe termen scurt, importantă fiind numai sterilizarea acestor animale.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că nu poate fi de acord cu eutanasierea câinilor, prin natura meseriei sale de bază, însă este dator să respecte legea, apreciind că această problemă trebuie „tranșată de societate”. Edilul șef a atras atenția că indiferent cât va vrea să accelereze acest proces, într-o lună nu pot fi sterilizate mai mult de 4.000 de animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?