Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Stresul informatic, sindromul utilizatorilor de internet


Penele de curent, lentoarea în pornire a computerului și exasperarea provocată de intervențiile informaticienilor conduc la creșterea numărului de cazuri de persoane suferind de sindrom al stresului informatic. „Actualii consumatori de conținuturi digitale sunt din ce în ce mai enervați de pro-blemele tehnologice din viața lor de zi cu zi”, se arată în studiul CMOC, organizație care reunește 4.500 de directori de marketing din 70 de țări.
Studiul, care a fost efectuat pe un eșantion de 1.000 de persoane din America de Nord, identifică printre cauzele sindromului stresului informatic „computerele și dispozitivele complicate și frustrante, penele de curent, virușii și așteptările lungi pentru rezolvarea acestor probleme”.
Circa 94% dintre persoanele care au participat la acest studiu au declarat că trebuie să folosească laptopurile și computerele în viața lor personală.
Două treimi dintre utilizatorii de internet au fost nevoiți să apeleze la serviciile tehnicienilor sau au suferit de sindromul stresului informatic, anul trecut. „Computerele au devenit atât de importante încât s-au transformat în probleme cu două tăișuri”, a declarat Murray Feingold, unul dintre medicii care au lucrat la acest studiu, care consideră că a identificat acest nou sindrom. „Când funcționează bine, computerele sunt formidabile. Dar când ceva nu merge bine, intrăm imediat în panică și asta numesc eu sindromul stresului informatic”, a mai spus Feingold.
Potrivit lui Liz Miller, purtător de cuvânt al CMOC, studiul cere găsirea unei metode prin care computerele și alte dispozitive să devină mai puțin frustrante pentru utilizatorii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?