Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Se repetă alegerile la Obştea Negrileşti


Scandalul la Obștea Negrilești a continuat, ieri, după numărarea voturilor obștenilor care au fost prezenți la alegerile de duminică. Conducerea Obștii nu vrea să valideze alegerile, motivând că au fost prezenți doar 711 persoane față de 760, cât înseamnă majoritatea simplă a membrilor cu drept de vot. Cei din conducerea actuală a Obștii sunt cu atât mai supărați cu cât, în urma numărării voturilor, primul clasat în opțiunea oamenilor a fost omul de afaceri Răzvan Pantazică, votat de 281 de obșteni. De altfel, acesta este considerat candidatul cu cele mai multe șanse pentru a obține funcția de președinte, fiind considerat persoana potrivită pentru a apăra interesele obștenilor. Omul de afaceri a fost urmat, la o distanță de peste 120 de voturi, de Aurel Lechea. Pe ultimele locuri s-au clasat Cezar Văsuianu, actualul președinte controversat al Obștii, Dumitru Dochioiu ( care a fost votat doar de 107 persoane ) iar ulti-mul clasat a fost Avram Toma cu 9 voturi.
Cu mare greutate, Dumitru Dochioiu, a semnat, ieri, procesul verbal al alegerilor derulate duminică. Urmează ca, astăzi, candidații la funcția de președinte al Obștii să se întâlnească pentru a stabili modul în care se vor repeta alegerile pentru conducerea Obștii, care vor avea loc peste două săptămâni. Cel mai probabil, pentru a evita posibilitatea reluării procedurii de vot până la întrunirea criteriilor de validare, funcția de președinte al Obștii va fi adjudecată de persoana care va întruni cel mai mare număr de voturi în primul tur. Indiferent de numărul de obșteni prezenți la vot. Cu alte cuvinte, va câștiga candidatul care își va mobiliza cel mai bine simpatizanții.
Obștea are un patrimoniu semnificativ, administrând circa 3.500 hectare de pădure. Totuși, oamenii sunt nemulțumiți de modul în care a fost condusă obștea până acum. Față de alte obști, la Negrilești nu s-au dat lemne de foc pentru membri iar situația lor este cu atât mai grea cu cât mulți obșteni sunt bătrâni, fără nici un venit în afara ajutorului social. Oamenii spun că au nevoie de un președinte care să le apere interesele și nu doar pe cel al salariaților sau al unei găști de interese. „Vrem să administreze mai bine pădurea, să dea mai mulți bani obștenilor. Nu ne place ce s-a întâmplat până acum. Obștea este făcută pentru interesele obștenilor și nu pentru persoanele salariate acolo”, a afirmat Valeriu Duțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?