Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

PSD cere preşedintelui Băsescu să nu promulge Legea pensiilor


Partidul Social Democrat se opune promulgării Legii pensiilor în forma sa actuală, considerând că aceasta discriminează pensionarii și îi privează de drepturile câștigate în baza legii anterioare, se arată într-un comunicat. ‘Nicio categorie de pensionari nu trebuie să sufere din cauza lipsei de viziune a Guvernului Boc. Este nefundamentat ca noua lege să opereze asemenea discriminări, din acest motiv trebuie protejați inclusiv pensionarii militari. În acest sens, îi reamintim președintelui Traian Băsescu propria declarație, conform căreia, peste tot în lume, pensionarii militari au un statut separat. Este vorba de 80.000 de oameni cărora le datorăm respectul pentru felul în care ne-au slujit țara. Guvernul Boc alege, în schimb, să îi sfideze pe toți pensionarii români printr-o lege incoerentă și dăunătoare’, argumentează social-democrații.
Partidul Social Democrat susține că noua Lege a pensiilor constituie o soluție de avarie ineficientă care încalcă drepturile câștigate legal de pensionarii români. Singura soluție adecvată pentru echilibrarea sistemului de pensii este impozitarea lor diferențiată. Pe de altă parte, PSD susține că ‘ședința de Guvern convocată marți, 20 aprilie, nu este decât o mascaradă, un nou exemplu de tele-politică, într-un show transmis în direct’. ‘PSD a refuzat să susțină acest guvern încă de la consultările de la Cotroceni din luna decembrie a anului trecut, când liderii PSD i-au solicitat lui Traian Băsescu să nominalizeze alt premier, pentru că alegerea lui Emil Boc este una proastă. Prin decizia de a-l nominaliza încă o dată pe Emil Boc în funcția de premier, Traian Băsescu a irosit 4 luni din viața românilor și a contribuit decisiv la situația economică dezastruoasă a României. În timp ce reprezentanții guvernului defilează la Cotroceni, numărul șomerilor crește, românii pierzându-și lo-curile de muncă sau trăind sub amenințarea concedierilor iminente. PSD solicită Guvernului Boc să prezinte urgent soluții eficiente pentru economia României, pentru românii care nu mai au nicio sursă de venit și nicio speranță, sau să plece!’, mai susțin social-democrații.
Prin adoptarea legii unitare a pensiilor în varianta guvernului, punctul de pensie va scădea sub 45%, un bărbat va beneficia de pensie în medie 3,2 ani, iar statul român se va alege cu un șir de litigii, inclusiv la CEDO, a declarat, în plenul Senatului, se-natorul social-democrat Adrian Å¢uțuianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?