Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Şcoala „Mihail Armencea“, locul I la concursul „Diversitatea“


Åžcoala „Mihail Armencea” din Adjud a câștigat locul I la faza județeană a concursului ,,Diversitatea-O Åžansă în plus pentru viitor”. Competiția s-a desfășurat la Adjud, fiind organizată de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Asociația ,,Divers”. Pe locul II s-a clasat SAM Homocea, îndrumător Angelica Anghel, iar locul III a fost adjudecat de Åžcoala Slobozia Bradului, îndrumător Tatiana Gugoașe. ,,Îmi pare bine că am participat și eu, alături de fetița mea, de la Åžcoala Slobozia Bradului, la acest concurs. O însoțesc mereu la spectacolele care se organizează, îmi place și sunt de acord ca ea să danseze și să cânte. Copiii s-au simțit bine și le mulțumesc doamnei director Costache Voica și doamnei inspector Ana Gavrilescu că ne-au luat și pe noi. Sunt mândră că sunt de etnie romă, nu îmi este rușine, am făcut 8 clase și eram invidiată la școală că învăț bine. Pe fetița mea am s-o dau la școală, să învețe, nu am s-o mărit devreme cum este tradiția la noi”, a declarat Luminița Vișan, președintele comitetului de părinți de la școala Cornetu.
Echipele care s-au calificat la această etapă, au oferit publicului momente deosebit de frumoase, invitată fiind echipa de dansuri de la școala Cornetu. „A fost un moment deosebit de care noi, copiii, ne-am bucurat foarte mult. Ne-a făcut plăcere să participăm. Organizatorii ne-au oferit o surpriză, am făcut și o vizită la muzeul din Adjud, am primit cărți și reviste, diplome, iar la întoarcere am oprit și la Mausoleul de la Mărășești, a fost o adevărată excursie”, a spus Mirela Ivan, elevă în clasa a VI-a la școala Slobozia Bradului.
Echipa din Adjud va merge la faza regională, unde va reprezenta județul Vrancea. „Copiii s-au simțit foarte bine, mă bucur că am reușit să oferim tuturor un moment deosebit prin desfășurarea acestui concurs. S-au pregătit și pentru asta le mulțumesc îndrumătorilor și domnilor directori care au fost alături de noi. Echipa câștigătoare, școala «Mihail Armencea» va merge mai departe la faza regională și dorim să reprezinte județul cu onoare. Această echipă, anul trecut, a câștigat locul al III-lea la faza regională, care a avut loc la București și sperăm ca anul acesta să reușească să urce pe prima treaptă și să poată să meargă la faza națională a concursului”, a declarat Ana Gavrilescu, inspector școlar în cadrul ISJ, compartimentul minorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?