Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Zeci de mii de lei scoşi din buzunarele şoferilor


Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au desfășurat, sâmbătă, o acțiune care i-a vizat, în primul rând, pe șoferii care circulă cu viteză. La sfârșitul acțiunii, calculele au arătat faptul că au fost aplicate 340 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 30 mii lei. La acțiune au participat 30 de lucrători și 11 mașini, dotate cu aparate radar.

Radarele din do-tarea Serviciului Poliției Rutiere au împânzit județul. Sâmbătă, între orele 10.00-20.00, la nivelul întregii țări, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere și cei de la Ordine Publică au desfășurat acțiuni pentru combaterea nere-gulilor în trafic. În Vrancea, la acțiune au participat 30 de polițiști cu 11 mașini dotate cu aparate radar. Pe durata acțiunii, polițiștii au aplicat 340 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.360 lei. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 232 de sancțiuni, au fost aplicate șoferilor care au depășit regimul legal de viteză. Totodată, oamenii legii au reținut și 12 permise de conducere, din care 10 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră, unu pentru depășire neregulamentară și unul unui șofer care nu a oprit la semnalul polițistului. Cea mai mare viteză cu care s-a rulat a fost de 170 de kilometri pe oră, iar șoferii care s-au aflat în această situație au rămas pietoni. Åžoferii care s-au aflat sâmbătă în trafic au spus că nu au mai văzut atât de multe radare. „N-am mai văzut niciodată atâtea radare câte am văzut sâmbătă. Nu am circulat cu viteză pentru că am auzit de acțiune și m-am abținut, altfel cred că primeam 100 de amenzi. A fost groaznic pentru că a trebuit să mergem ca melcii. Nu era localitate în care să nu dai nas în nas cu un radar. Uneori sunt bune astfel de acțiuni, alteori nu”, a precizat Marius Tăgârță.
Oamenii legii spun că pe durata acțiunii, la nivelul întregii țări, nu s-a înregistrat niciun accident mortal și că scopul acestei acțiuni a fost, în primul rând, depistarea șoferilor care depășesc limita de viteză. „Acțiunea s-a desfășurat la nivelul întregii țări și a avut ca scop depistarea șoferilor care circulă cu viteză. La acțiune au participat 30 de lucrători și 11 mașini dotate cu aparate radar. S-a acționat pe DN 2- E 85 și pe principalele drumuri naționale. Acțiunea continuă seria activităților declanșate la nivel național pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și reducerea victimizării populației prin accidente de circulație”, a declarat comisarul șef Adrian Huzum, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere.
La nivelul întregii țări, în acțiune au fost angrenați peste 3.200 de polițiști și 550 de aparate, destinate supravegherii traficului rutier și măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor. Au fost constatate 150 de infracțiuni și s-au reținut 771 de permise de conducere.

Lemne transportate fără licență

Oamenii legii nu au stat cu ochii doar pe șoferii care au mania vitezei. Ei au verificat și transporturile de lemne sau alte bunuri, dar și documentele șoferilor. Astfel, trei persoane au fost prinse pe picior greșit, iar printre acestea s-a numărat și o femeie din județul Buzău. Polițiștii l-au oprit în trafic, în Focșani, pe Ion C., de 60 de ani. În mașina pe care o conducea acesta erau 7.850 de kilograme lemn de foc. Bărbatul nu avea licență de transport, motiv pentru care a rămas fără marfă.
În aceeași situație a fost depistat și Vasile Z., de 57 de ani. În mașina acestuia, polițiștii au găsit 13 metri cubi de lemn de foc, iar șoferul nu avea licență de transport. Åži o femeie de 34 de ani a dat socoteală în fața oamenilor legii. Paula P., din Râmnicu-Sărat, conducea un autoturism al cărui număr de înmatriculare provizoriu era expirat de trei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?