SUA: Panică din cauza unei statui

0
239


O statuie amplasată pe o margine de acoperiș al lui Empire State Building din New York a provocat valuri de apeluri de panică la poliție care a sosit în grabă la fața locului temându-se de o tentativă de sinucidere, au relatat joi The New York Post și site-ul wpix.com. Sculptura este una dintre cele 31 de statui de mărime umană concepute de artistul britanic Antony Gormley. Ele au fost instalate pe acoperișurile celor mai celebre clădiri ale metropolei americane la începutul lunii martie. Patru dintre ele au fost date jos, mai ales pe Fifth Avenue. ‘Suntem furioși’, a declarat tabloidului un polițist sub acoperirea anonimatului. ‘Efectivele noastre și așa nu sunt suficiente și în plus trebuie să pierdem timpul din cauza unor statui’, a adăugat el.
Poliția a fost informată despre instalare, un proiect susținut de primarul New York-ului Michael Bloomberg. ‘Este o mare expoziție’, a declarat Bloomberg reporterilor la o conferință de presă joi după-amiază. ‘Face reclamă de-a lungul lumii, aduce turiști la New York. L-am întâlnit pe artist și este un tip foarte ta-lentat’, a adăugat el.
Statuile, dintr-un amestec de fier și fibră de sticlă și modelate după corpul artistului, pot evoca, în poziția lor la marginea unor acoperișuri, persoane pe punctul de a se sinucide. Empire State Building este un magnet faimos pentru cei care vor să se sinucidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here