Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Expoziţie cu vânzare de obiecte artizanale


Åžcoala Populară de Arte și Meserii a deschis, ieri, „Expoziția Județeană de Artă Populară” cu vânzare, la Galeriile de Artă din Focșani. Au fost prezenți meșteri populari din mai multe localități vrâncene care au primit și premii pentru creațiile expuse. Lucrările expuse au putut fi admirate de toți vizitatorii, fiind apreciate de pasionații de arta tradițională. În cadrul expoziției au fost premiați participanții la activitatea „Tradiții pascale la români” ce a avut loc în Crângul Petrești cu trei săptămâni în urmă. A doua ediție a expoziției concurs „Tradiții pascale la români” a fost  organizată de Muzeul Vrancei, Åžcoala Populară de Arte și Meserii, Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”.
Premiul I la secțiunea metal a revenit meșterilor din Câmpinean-ca. La secțiunea scoarțe populare premiul I a revenit celor din loca-litatea Brădet, premiul al II-lea la aceeași secțiune s-a acordat celor din localitatea Bârsești, locul al III-lea revenind meșterilor populari din localitatea Soveja. La secțiunea ștergare populare premiul I a fost acordat celor din Nereju, premiul al II-lea a fost acordat celor din Câmpuri. La secțiunea Instru-mente populare, localitatea Spulber a obținut premiul I, locul al II-lea acordându-se meșterilor din localitatea Nereju, iar localitatea Nistorești a obținut premiul al III-lea.
La crestături populare locul I îl ocupă localitatea Nereju, în vreme ce locul al II-lea localitatea Mera. Prin expoziția cu vânzare deschisă ieri, reprezentanții Åžcolii Populare doresc să  promoveze tradițiile și să arate publicului meșterii iscusiți ce trăiesc în Vrancea.
Organizatorii așteaptă un număr cât mai mare de oameni la această expoziție, cu vânzare, ce se va încheia pe 30 aprilie. Printre cele expuse se găsesc de la tipare de caș, ce au prețuri cuprinse între 20 și 50 lei, la păretare cu prețul de 100 lei, cimpoi la 200 lei, blidar la 300 lei, măști la prețul de 50 lei dar și alte obiecte de artizanat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?