Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Dacia Duster a fost lansată şi la Panciu


Auto Service Dac Panciu SA, dealer Dacia, a lansat, miercuri seară,  la Panciu, noul model produs în uzina de la Mioveni, Dacia Duster. Este primul SUV fabricat de compania piteșteană și se anunță un succes de piață. La eveniment au fost prezente oficialități locale din Panciu, primari ai localităților învecinate, oameni de afaceri și clienți ai societății Dac Panciu.

Patronul societății Auto Ser-vice Dac Panciu SA, Gheorghe Amaricăi, a declarat că lansarea noului model Dacia coincide cu împlinirea a 10 ani de activitate pe piața auto a societății pe care o conduce. „În cei 10 ani de activitate am înregistrat o creștere constantă și neîntreruptă a activității noastre, ajungând în  prezent unul din cei mai importanți actori în domeniul co-merțului cu autovehicule. Opțiunea noastră de a fi parteneri Dacia a fost încă de la început justificată de încrederea pe care o avem în produsele acestei mărci”, a precizat Gheor-ghe Amaricăi.
Directorul a precizat că lansarea Duster este evenimentul anului iar noul model are toate atuurile pentru o carieră de succes. Gheorghe Amaricăi a mai spus că Auto Service Dac Panciu are deja mai multe comenzi ferme pentru Dacia Duster, iar modelul prezentat la lansare a fost deja achiziționat de societatea Veritas.
Prezent la eveniment, primarul orașului Panciu, Ion Petre, a urat succes Auto Service Dac Panciu SA, caracterizată ca „una dintre cele mai serioase societăți din acest domeniu”. Ion Petre a adăugat că își va achiziționa un SUV Dacia Duster „când producătorul va avea toată paleta de culori și va putea livra un Duster de culoare roșie”.
Modelul vine bine pregătit pentru drumurile din România : gardă la sol de peste 200 mm, unghiuri de atac de 30 de grade și unul de degajare de 35 de grade. Dacia Duster poate fi echipat cu trei motoare: unul pe benzină de 1,6 litri și 110 CP și două dieseluri de 1,5 dci de 85 și 105 CP. Datorită unei comenzi unice și intuitive (de proveniență Nissan) situată în habitaclu, la baza consolei centrale, șoferul unei Dacia Duster poate selecta cu ușurință modul de tracțiune al vehiculului. În mod Auto, repartizarea cuplului între puntea față și spate se face automat în funcție de condițiile de aderență. Conceput pentru a garanta o motricitate optimă indiferent de condițiile de aderență, acest dispozitiv conferă modelului Dacia Duster capacități 4X4 reale. În condiții normale, cuplul este transmis doar roților din față. În caz de pierdere de motricitate sau în condiții de aderență precară, o parte din cuplu este transferată punții spate. În condiții extreme, cuplul este repartizat în proporție egală, de 50%, pe fiecare punte. Această distribuție este asigurață de un dispozitiv de cuplare electromagnetică de proveniență Nissan. În mod Lock, șoferul închide electronic modul 4X4 și transferă în permanență 50 % din cuplu punții spate. Această utilizare este recomandată pe suprafețele cu aderență scăzută (zăpadă, noroi, pământ, nisip) și la viteză redusă.
În mod 4X2, transmisia este setată pe 2 roți motrice. Acest mod se pre-tează șofatului pe șosele în stare bună și permite reducerea consumului de carburant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?