Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Plantări de pini şi salcîmi


Peste 5.500 de puieți de pin și salcîm, au fost plantați, ieri, pe terenul de la ieșirea din cartierul Satu-Nou și dealul din fața Mănăstirii Brazi din Panciu în cadrul unei acțiuni desfășurată de Primărie în colaborare cu Direcția Silvică Focșani. La împădurire au participat atît angajații SPGCL, beneficiarii legilor 76 și 416/2001, respectiv lucrătorii silvici, cît și 150 de elevi de la liceele „Al. I. Cuza” și „Ioan Slavici” din Panciu, cărora li s-au alăturat cei din colegiile „Unirea” și „Al. I. Cuza” din Focșani.
„Acțiunea continuă lucră-rile de împădurire care au început în perioada 2003-2005, cînd am plantat, în aceleași zone, aproximativ 100 mii de puieți. Aceasta urmărește două obiective: stabilizarea solului și îmbunătățirea biodiversității zonei. Concomitent, se rea-lizează nu numai mobilizarea, ci și responsabilizarea tineretului, avînd în vedere că aproximativ 300 de elevi, atît din Panciu, cît și din Focșani, au participat la plantarea puieților”, a declarat primarul Ion Petre.
Edilul a precizat că plantările de puieți vor continua și în anii următori, pînă la împădurirea totală a dealurilor din Satu-Nou și Valea Brazilor. Ion Petre susține că, în acest din urmă caz, lucrările de împădurire vor contribui și la înfrumusețarea zonei pe care autoritățile locale intențio-nează s-o includă în circuitul turistic ecumenic.
„Avem în lucru un amplu program care include atît modernizarea drumului către mănăstire, începînd cu punctul Oglinzi din Satu-Nou pînă la lăcașul de cult, moder-nizarea paraclisului, cît și restaurarea monumentelor istorice din oraș”, a spus edilul.
Ion Petre, împreună cu viceprimarul Iulian Nica, Dan Ocheșelu, consilierul Preșe-dintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, și reprezentantul Cancelariei prefectului, Felix Alexe au plantat, alături de elevi, cîte un salcîm sau pin pe dealul din vecinătatea Mănăstirii Brazi. „Cred că zona va arăta foarte frumos în viitor. Deja ea arată bine, dar dacă și dealul va fi împădurit, o să devină cel mai important loc de atracție turistică din Panciu”, a declarat Dan Ocheșelu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?