Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Francezii au degustat vinurile vrîncene


Doi reprezentanți din Franța ai supermarket-urilor Ocean și Carrefour au degustat, ieri, vinurile produse de micii producători din Vrancea. Degustarea a avut loc la Cooperativa VinClub din Odobești și la firma Odovitis Jariștea, cu vinuri produse la producătorii din Uniunea Cooperativelor Viticole din județ. Francezii realizează un studiu de piață în România și au început cu vinurile produse în Vrancea. Degustarea a fost pregătită de conducerea Camerei Agricole, respectiv directorul Gabriel Necula și adjunctul Carmen Popescu. „Prin această acțiune am dorit să îi ajutăm pe micii producători și încercăm să găsim soluții pentru a găsi piețe pentru desfacerea vinurilor vrîncene. Urmează să stabilim detaliile astfel încît să putem să începem să vindem vinul produs de micii producători. Francezii au fost încîntați mai ales de Feteasca Regală”, a explicat directorul Gabriel Necula.
Directorul a arătat că, pentru a veni în sprijinul fermierilor din județ a fost lansat site-ul www.camera-agricolavn.ro. Proiectul este realizat de către funcționarii Camerei Agricole și prezintă informații despre activitatea instituției care trebuie să îi ajute pe fermierii vrînceni.
„Noutatea principală este lansarea din 15 aprilie a sesiunii de proiecte pentru măsura 141- Sprijinirea fermelor de semi-subzistență pentru care specialiștii Camerei Agricole oferă consiliere și sprijin”, a afirmat Gabriel Necula. Măsura 141 „Sprijinirea fermelor de semi-subzistență” se adresează țăranilor care doresc să-și dezvolte fermele pentru a deveni exploatații viabile. Prin această măsură se acordă un sprijin public nerambursabil de 1.500 euro/an/ferma de semi-subzistență. În situația în care, după 3 ani, se constată neîndeplinirea criteriilor minime de acordare a spriji-nului, se suspendă plata pentru următorii 2 ani, dar nu se vor returna sumele primite.
Ferma de semi-subzistență este considerată o exploatație agricolă a cărei marime se încadrează între 2 și 8 UDE și a cărei producție este utilizată cu precădere pentru autoconsum. UDE este o unitate de dimensiune economică – valoarea calculată fiind de 1.200 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?