Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Decoraţii pentru militarii răniţi în Afganistan


Mai mulți ofițeri și subofițeri, care au fost răniți în Afganistan, vor fi decorați, în semn de recunoștință pentru „devotamentul și curajul de care au dat dovadă în misiunile la care au participat”. Decretele pentru decorarea acestora au fost deja semnate de președintele țării. Decorațiile au fost acordate la propunerea ministrului Apărării Naționale.
Printre cei decorați se regăsesc și caporalul Ioan Ciubotaru, fruntașul Costică Berdei și plutonierul Ion Buzatu. Cei trei militari vrînceni au fost răniți la sfîrșitul lunii septembrie a anului trecut.
Reamintim că Ciubotaru, Buzatu și Berdei fac parte din Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focșani și au fost răniți în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv. Militarii executau misiuni de patrulare într-un dispozitiv format din patru autovehicule Humvee, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. Una dintre mașini a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Toți cei trei bărbați au fost răniți în zona superioară a corpului și a membrelor inferioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?