Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Focşaniul, scenă de teatru


Iubitorii de inedit au avut parte, ieri, de o călătorie surprinzătoare prin Focșani, în cadrul unui spectacol de teatru – labirint. „Povestind Focșaniul” a fost un eveniment atent pregătit de către membrii Asociației „Epsilon III”, în parteneriat cu elevii de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani.
Evenimentul a debutat la orele 14.00, cu o călătorie prin Focșani, începută din zona Ceasul Rău și continuată pînă în Parcul Bălcescu. Punctul final al călătoriei a fost „Liceul Spiru Haret”. Cei interesați au avut prilejul să asculte întîmplări interesante despre orașul în care trăiesc, dar mai ales să îl cunoască într-un alt fel decît îl știau. „Asociația noastră lucrează deja de un an și jumătate în Focșani cu acest fel de teatru labirint – teatru alternativ, deoarece prinde foarte bine la tineri. Ei le pot folosi ca pe niște instrumente, prin intermediul cărora pot să se exprime mai bine, deoarece este vorba despre un teatru de stradă, unul interactiv. Acest gen de spectacol nu se face pe un text scris, pe un text dramatic, ci se construiește pe ideile elevilor. Aceasta este o șansă foarte bună să știm cu adevărat ce gîndesc tinerii despre anumite subiecte”, a subliniat Adrian Cigleneanu, actor și coordonator artistic în acest proiect.
Cei mai încîntați de această plimbare, plină de suspans și neprevăzut, au fost tinerii, care au asistat cu răsuflarea tăiată la tot ceea ce le-a fost pregătit să audă și să vadă. Potrivit coordonatorilor, această experiență, „Povestind Focșaniul”, vine în mod firesc în continuarea altor proiecte ale Asociației „Epsilon III”, precum „Minotaur de Focșani”, încheiat în toamna anului trecut, și „Povestind Bucureștiul”, proiect ce este propus să se desfășoare pe parcursul acestui an. Altfel spus, tinerii vor fi încurajați să se implice într-o serie de acțiuni, menite să le dezvolte spiritul cultural. Tinerii vor lua parte, printre altele, la spectacole de teatru de tip labirint, dar și de tip forum, urmînd ca pe 1 mai să fie lansat și site-ul povestesc-focșaniul.org.  „Povestind Focșaniul” este un proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în acțiune”, fiind coordonat de Adrian Cigleneanu și profesoara Carmen Ion, coordonatori artistici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?