Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Federaţia Sindicatelor din Poştă a câştigat un proces cu ANAF


Federația Sindicatelor din Poștă și Comunicații a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție un proces cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), care s-a întins pe durata a trei ani și în care autoritatea fiscală solicita o plată suplimentară de 7,7 milioane lei ca impozit pe profit. Incluzând majorările de întârziere aferente, cuantumul total al debitului urca la aproape 10 milioane lei.
Litigiul a apărut după ce, în 2007, la Federație a avut loc o inspecție fiscală parțială privind impozitul pe profit și taxa pe valoarea adăugată, în urma căreia ANAF a considerat că anumite cheltuieli nu pot fi considerate deductibile.
Federația a contestat decizia de impunere privind obligațiile suplimentare de plată stabilite de inspecția fiscală în ceea ce privește impozi-tul pe profit, iar după un proces ce s-a întins pe o perioadă de aproape trei ani, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis acțiunea organizației sindicale, anulând decizia de impunere emisă în 2007. „Societatea noastră a reprezentat Federația Sindicatelor din Poștă și Comunicații acordând asistență atât în faza inspecției fiscale, ce s-a desfășurat la Federație în cursul anului 2007, cât și în fața instanțelor de contencios administrativ și fiscal. A fost un litigiu ce s-a derulat pe o perioadă lungă de timp (aproximativ 3 ani), iar pentru noi, tot acest interval, a însemnat un efort susținut de o întreagă echipă de avocați specializați în domeniul fiscal”, a declarat Roxana Arghiroiu, avocat partener și coordonator al departamentului „Fiscal” din cadrul casei de avocatură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?